Thursday, 28 November 2013

Set shaklee utk anak-anak..



 As salam kengkawan...

Entry kali nih aku nak citer pasal nk jaga kesihatan anak2 plak yea..meh baca kat bwh nih..
adakah kita sebagai ibu bapa risau sekiranya : 

- Anak2 yg kurang berselera utk makan
- Anak2 yg cerewet dgn makanan
- Yg mempunyai masalah sembelit
- Yg mempunyai masalah asma
- Yg mempunyai masalah kesihatan (demam panas, selsema, batuk)
- Tidak focus semasa belajar - Ada penyakit eczema
Vitamin kanak2 terdiri daripada :-
Omega Guard Shaklee ❥ Membantu dalam perkembangan otak kanak2, kajian menunjukkan kanak2 yg mula mengambil omega 3 lebih awal ternyata otaknya lebih cergas. ❥ Dapat merawat penyakit eczema dr dalam, biasanya ibu2 ambil alternatif utk menyapu ubat luaran shj tp beberapa lama kemudian akan muncul kembali ttp dgn pengambilan omega 3 dpt mengelakkan mslh eczema utk timbul kembali. ❥ Meningkatkan sistem imunisasi kanak2 dan dapat merawat demam selsema dan batuk kerana Omega 3 ini bersifat panas jd bila dimakan automatik memberi kesan panas dalam badan. ❥ Omega 3 ini mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi jd ianya amat berkesan utk mengurangkan serangan asma pada kanak2 dan mengurangkan penggunaan inhaler. ❥ Dgn pengambilan Omega 3 juga didapati kanak2 lebih cergas dan aktif dan membantu meningkatkan fokus kanak2 semasa belajar.
Mealshake ❥ Kurangkan Ekzema ❥ Untuk Tumbesaran ❥ Untuk Perkembangan Minda ❥ Untuk Tingkatkan Selera Makan anak ❥ Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu ❥ Untuk Anak kekal aktif ❥ Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak ❥ Meningkatkan berat badan anak ❥ Membantu anak fokus ❥ Membantu kurangkan kekerapan asthma ❥ Mengatasi masalah sembelit pada anak ❥ Supplement yg sesuai utk anak yg menghadapi mslh diabetes tahap 1 ❥ Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti ❥ Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi ❥ Supplement yg sgt mudah disediakan, blh dicampurkan ke dlm bijirin atau susu.

 Mesti ada salah satu daripada senarai di atas terjadi kepada ank kita kann...biasa laaa..kkdg antibodi anak2 kita ni sensitif kepada cuaca atau persekitaran..apatah lagi klu ank kita duduk kat taska..lagi macam2 penyakit yg dpt..so, utk tidak lebih memudaratkan kesihatan ank dengan penyakit2 yg ada, meh la kita bg ank kesayangan kita dgn supplement vitamin dari shaklee nih..sangat berbaloi sebenarnya..


Ni la dia supplement shaklee utk ank2 yea darling2 sume...
Nak dapatkan harga istimewa leh PM*SMS*CALL*WhatsApp : 017 2584830
Jom bershaklee dgn Lily Yussof...


Thursday, 14 November 2013

Set slimming budget Shaklee

As salam semua....

Lama dah update blog nih..maaf la sibuk sejak akhir2 nih...hikhikhik...diam tk diam dah nk ujung tahun kan...nk masuk tahun 2014 dahhh...cepat je masa berlalu...kali nih aku nk citer kat korang pasal set slimming shaklee yg aku bg tau uolls pada entry yg lepas..dah 2 bulan aku concume dgn set slimming tuh..alhamdulillah...walaupun turun tk byk tapi ade perubahan ketara...hikhikhik...ramai yg tegur aku yg kurus berbanding sebelum nih mmg nmpk kembang..sampai big boss aku pun perasan yg aku ni tak kurus...ahahhaaa.....sbb bila jumpa aku jer mesti dia tanya aku "Lily bila nk kurus..." adehhhh...sakit no hati ni nok...ahahhaa....tp takpe aku senyum jer...mesti korang nak tahu aku mkn ape kann...hikhikhik..taraaaa...



ni la setnya...Lecithin tugasnya membako lemak2 yag ade..pastu alfafa tugasnya membuang ape yg tak guna...hikhikhik...mmg best...klu nk consume set ni pun dah ok..tp kene ingat !!! jgn lak mkn set slimming nih mkn korang melantak ikut sedap tekak je yea..mmg kene mkn tetapi dengan kuantiti yg sedikit..amik karbo tu, klu dlu sepinggan penuh cuba kurangkan setgh pinggan...tkpe..pelan2 kayuh..aku pun susah gak dlu..tp aku nekad..pastu senaman la skit2..hikhik..kkdg aku pun malas...ahhahaa...mmg budget la set nih..klu nk harga istimewa kene la contact sy...hikhik..sy bg uolls harga istimewa...selain tuh, aku aku amalkan jugak ESP tuk bina otot supaya tak menggeleber klu dah kurus...tak tahu yg mana satu, ni haa..

ESP nih diperbuat daripada soya NON GMO..tiada pengawet dan perasa tiruan..mmg best ESP nih..meh cuba klu nak tahu...dengan set ni laa..ramai yg ckp aku dah kurus..smpai big bos aku pun tegur tau...masa tu aku nk gi tranning bola tampar tuk SUKUM 2013...dengan siap pakaian suka aku pun nk turun..dlm lift aku terserempak dengan big bos..tiba2 jer dia bersuara "eh, Lily dah kurus laaa...." ahahaa...aku pun terkejut big bos ckp camtuh..selama nih ckp aku bila nk kurus jer...terasa mak nokk...yg paling ketaranya seluar track yg aku pkai tu pun dah muat dan longgar..klu tk d;lu nk masuk tang punggung mmg tak muat...kebanyakan baju aku yg tk muat dlu leh la aku pkai..dlu bkn setakat kain, baju pun tk muat nk masuk tang punggung....teruja gak sebenarnyaa..tp jgn selesa sgt...kene kuatkan semangat turun lg..dan lg..dan lg...

Thursday, 10 October 2013

Hari Raya Aidiladha..

As salam kengkawan sume....

Tinggal lagi 5 hari kita akan menyambut hari raya haji pulak kan..cepatnya masa berlalu...dah nk ujung tahun pun kann..dah nk cuti sekolah kann..ini yg best..lega skit nk hantar ngan amik ank sekolah...hikhikhik..paling best sbb hantar diorg balik kg..ahahahaa...kejam tak mama dia...hikhik..bkn kejam tapi tak berapa nak ckup nk hantar ke taska atau transit..baik bg mak den yo...

Bila ingat nak raya haji nih sedih plak sbb arwah ayah aku meninggal pada malam hari raya haji...pada tghari sblum raya haji tuh mak mertua aku yg meninggal dlu...aku masih ingat lagi masa tuh mak dan ayah duk rumah arwah kak ngah sbb dia masuk hospital..sakit barah usus...mmg mak ngan ayah duduk kat kl sejak kakak masuk hospital...tghari tuh aku call mak cakp mak mertua aku meninggal..sempat gak aku tanya pada mak kesihatan ayah sbb ayah pun tk berapa nak sihat tapi mak kata ok tkde ape2..ayah sihat...aku pun lega laa..masa tuh aku ngandung anak aku yg no 2..memboyot2 aku bw perut masa tuh sbb lg sebulan jer aku nk bersalin...masa tuh aku rasa dah tk larat...selesai sahaja pengebumian mak mertua, aku pun berehat2 sambil menikmati rambutan...hikhikhik..ni pun lepas kenduri tahlil..pesan mak mertua aku kat adik ipar suh buat kenduri 7 hari berturut2...kene la aku berkampung kat PD...dlm aku duduk2 aku dpt call dr kak long...hati dah berderau..ingat pasal kak ngah klu terjadi ape2...bila aku jawab call, kak long kata sabar yea..lg la rasa berderau...bila kata ayah aku dah takde, rasa cam lemah pala lutut aku..terus aku terduduk...Allahuakbar...rasa cam gelap jap dunia nih...terkilan sungguh rasa hati sbb mmg nak umah kakak ujung minggu nk pinjam kete...almaklumla masa tu aku tgh susah..kete pun asyik rosak jer...so, pinjam kete kakak...semua kakak2 dan abg ipar terkejut kenapa...husband aku pun tanya kenapa...rasa tk terkeluar perkataan nk cakap ayah dah takde...aku pun berkemas, bersiap2 balik ke rumah mak aku...dlm kereta hanya Allah je yg tahu betapa menyesalnya aku tk dpt memohon keampunan dari ayah...terlalu byk dosa yg aku lakukan terhadap ayah...tp aku yakin ayah telah mengampunkan dan memaafkan kesalahan aku selama aku hidup nih....jenazah ayah sampai ke rumah dari rumah kak ngah pg sblum subuh...smpai je van jenazah aku terus memeluk mak aku...sian makk...tabahnya seorang isteri kehilangan suami tercinta...aku tatap wajah ayah sepuas2nya...rasa cam ayah tdo jer waktu tuh...muka ayah bersih, berseri2...seharian aku duduk di sisi jenazah sambil membaca al-Quran...aduhhh...bila ingat balik mesti aku mengalirkan airmata...selesai habis pengebumian, aku terus rehatkan diri sbb seharian aku tk tdo...tk dpt ayah melihat cucu yg bakal aku lahirkan nnti...paling tk dpt aku lupakan, cara abg ipar nk ckp sume nih kepada kak ngah yg sedang sakit...kami tknk dia bertambah sakit lagi...dgn semangat yg jitu, abg ipar bg tau jua akhirnya tp kakak dapat terima dan tidak terkilan sbb kak ngah sempat berjumpa dgnnya....lepas abis 44 hari mak aku kembali menjaga kak ngah di hospital...mmg dugaan sungguh masa tuh....tp Allah tu Maha Adil...Dia amik satu dia bg satu...pada 29 Januari 2007 aku selamat melahirkan bayi lelaki...Allahuakbar, riak wajah, kepala, telinga, mata yg sepet,bulatnya pun sebiji mcm arwah...tu la dia...syukur alhamdulillah...saudara2 yg dtg suma ckp mcm arwah ayah...terubat rindu mak dan kami ahli keluarga pada arwah...

Kini anak aku dah 6 tahun...dah tujuh tahun ayah pergi buat selama-lamanya...Al-fatihah utk ayah..semoga ayah di tempatkan di tempat org yg beriman dan soleh...aminnn....

Tuesday, 1 October 2013

Teruja sangat...

As salam kengkawan....

Dah masuk bulan Oktober yea..cepat je masa berlalu...pejam celik pejam celik dah nk ujung tahun...rasa baru smlm jer cuti hari raya...ahahahha...ni dah nak raya haji plak...kalender Islam pun dah smpai ke penghujungnya...ermmmm...mesti korang nak tahu ape yg aku teruja sangat kann...hikhikhik...sblum ni kan aku ada bgtau aku tgh mkn supplement shaklee tuk set kurus tuh..uolls nk tahu tak, baru seminggu aku amalkan berat aku dah turun 1.6kg...wowwww...amazing...sblum nih nk turun 1kg pun payah klu setakat aku diet biasa tanpa senaman..ni aku tkla diet sgt...mkn gak nasi tapi kuantiti aku kurangkan laaa...minum air toksah ckp laaa..bergelen2 aku minum...klu aku buat workout hari2 mau aku turun 2kg seminggu...hikhikhik...kira bersyukur sgt dah dpt turun byk tuh..bkn sebulan tau,,seminggu jer..tp tak tahu lg seminggu yang akan dtg nih baper lak aku turun...mybe yg tuh aku turun lemak air kot..tu yg cepat..nk kata lemak2 degil berkurang tk jugak...ahahahahhaa...aku nih gemuk air pun yea..gemuk lelemak pun yea...gemuk angin pun ade gak...ehh..ade ker gemuk angin...ahahhaa....tp aku akan teruskan juga usaha utk menurunkan lg byk berat aku nih...kene jgak wat workout nih...nk mula balik tuh yg rasa adehhhhh...MALAS...ermmm..camner ekk nak buangkan sifat MALAS nih...dah jd barah dah aku rasa...klu tak diubati semakin parah...ahahaha...korang ade tak tips2 camner nak hapuskan sifat2 MALAS nih yea...tolong la kengkawan.....tak rugi korg nk amalkan shaklee ni tau..jgn risau dijamin selamat dan halal...produk tgh HOT skrg nih adalah shaklee...terhangat di pasaran...tgh Tsunami Shaklee....hikhikhik...

Monday, 23 September 2013

Program “Primadona Health & Fitness Management” (PHFM)



















Terlebih berat badan?
Ingin MEMBAKAR LEMAK? 

Sakit lutut? Sakit pinggang? 
Pra-DIABETES? Pra-HIPERTENSI?
Mengidamkan berat badan yang IDEAL? 
Berat badan sukar turun selepas bersalin?
Inginkan KEMAJUAN di dalam latihan senaman?
Ingin menurunkan berat badan sebanyak 15kg-20kg lagi? 
Kandungan GULA atau KOLESTEROL terlalu tinggi di dalam darah?Lemak tepu berlebihan di LENGAN, PERUT, PEHA atau PUNGGUNG?
Berat badan tergolong di dlm kumpulan OBESITI tahap 1, 2/ 3? 
Mengekalkan KECERGASAN SEPANJANG HARI tanpa lesu x bermaya? 
Ingin mendapatkan bentuk badan yg MENARIK atau SESUAI SEBELUM Majlis Pernikahan/ Majlis Khas? 

MARILAH SERTAI KAMI... di PRIMADONA FITNESS STUDIO

Dengan hanya membayar yuran sebanyak RM 380/seorang SAHAJA... anda boleh menyertai Program “Primadona Health & Fitness Management” (PHFM) selama tiga (3) bulan berturut-turut mulai Oktober hingga Disember 2013 ini. Ya, HANYA RM 380 untuk tiga bulan. Siapa berminat sila pm butiran diri anda seperti; nama, no. telefon serta alamat email anda bagi memudahkan pihak pengurusan Primadona Fitness Studio memberi maklumat lanjut berkaitan Program Istimewa ini. Berikut adalah jadual bagi "Primadona Health & Fitness Management" yang telah dirangka bagi memudahkan anda menyusunnya di dalam kalender aktiviti sihat cergas anda sepanjang Oktober hingga Disember 2013. .



Camner kengkawan ???..program nih ala2 cam Kelvin Zahri tu laa...hikhik..Instructor yg handle program ni adalah seorg yang berpengalaman dalam fitness Adasandha Anuar..

mari kengkawan kita perhebatkan lagi program nih...klu nk tahu lg lanjut ttg program nih like page PRIMADONA FITNESS STUDIO kat fb..yg diatas tu jadual class tuk fitness yea..sori yea kecik tk nmpak..klu nk tgk programnya gi like page studio tu yea kengkawan...aku aerobik pun kat cni laa...

Thursday, 19 September 2013

Percubaan set slimming shaklee...

As salam uolls..

Entry kali nih aku nak kongsi ngan korg pasal set slimming shaklee nih..nak tahu ape yg aku amik, ni ha dia..




ni la set slimming aku tgh mkn..aku baru mkn dlm 2 hari nih..lum pe2 lg yea..permulaan nk proses..hikhihik..yg aku amik ni yg biasa jer...ada lagi supplement yg korang kene mkn..tu set yg lengkap dan superb dan ada lebih budget..ni jer yg aku mampu ikut budget laa..korang mesti ingat set ni mahal kann...actually aku kenal produk shaklee ni pada tahun 2011..masa tuh aku preggy ank no.3..nk cr supplement tuk bykkan susu la kononnya...nak breastfeed baby sepenuhnya laa....masa tuh aku rasa mahal sgt shaklee nih sbb kene beli full set dah beratus2..ahahaha...tak tahu plak aku shaklee nih ade set budget gitu..makanya pada masa itu aku lupakan aje nk beli..pastu aku ingat dia tuk bykkan susu jer tapi sebenarnya shaklee nih utk semua..nak cantik kulit..nak awet muda..yg paling aku suka ada set slimming nih..tu la bak kata pepatah tk kenal maka tak cinta..sbbnya aku ckp camtuh sbb kita tak tahu hgnya..tgk bekas mmg besar..mkn tuk tahan 1-2 bln..dlm fikiran mesti korang ingat beratus2 kan...set nih tk smpai pun RM500 - RM600 ...ni pun ada kwn aku dari Perpustakaan Awam Terengganu yg pm aku kat fb ajak aku nk try tak set budget slimming...mula2 dia suggestkan aku 2 item jer..lecithin+alfafa jer...ermmm..bila aku tgk hg yg dia tawarkan pun menarik..tk la smpai RM500..pastu leh tahan sebln mkn..ermm..menarik!!..di situ la bermulanya aku search pasal shaklee nih..aku baca testimoni dan aku tanya org lain yg dah guna shaklee nih..semuanya tidak memberi kata TIDAK BEST..sume kata mmg superb...woowww...lagi aku teruja...ahahhahaa...pkir punya pkir..aku pun order 2 item tuh..alhamdulillah kawan aku tuh bg hg yg ckup istimewa....tq kak Mal Omar....satu lg tuh ESP tuh aku tanya kat sorg lg kwn aku..pun bg hg istimewa..tq kak Azmira Ismail...so, aku pun tggu la smpainya brg2 yg dipesan...ahahha...skrg nih masuk hari ke-2 aku amik supplement nih..ari nih aku amik full...smlm aku amik mlm jer...hikhikhik...sbb brg smpai ptg..

Bila aku mkn jer, aku asyik sendawa jer..mmg byk angin aku nih..patut la nak berangin jer...ahahaa...cam biasa kene minum air 3Liter sehari..ayoyoyo...mmg ke tandas je la dibuatnya...lg satu yg aku suka supplement shaklee nih tk la turun secara drastik cam separuh ubt kurus nih..ambil masa gak..kene konsistant mkn dan kene la diet jgak yea..klu bole senaman tu lg bagus..tk turun byk kene konsistan 3-5 bln..baru nmpk perubahan yg ketara..tapi kak Mal Omar tuh dlm masa 3 bln dia turun 10 kg..byk kann..tu yg best sbb dia dah buktikan..so, tggu pas nih aku update yea..bole dikatakan shaklee nih tuk seisi keluarga..suami isteri, mak ayah..anak2 kita..mana yg ade penyakit darah tinggi, kencing manis, jantung, sakit sendi/sakit lutut pun ade supplementnya..nk tak nk jer nk beli..aku pun suggest kat mak aku tuk supplement sakit lutut..tapi tggu bln dpn laa..ahahaa..bln nih dah pokai sbb beli akunya set nih...satu lagi kepada ibu2 yg nak bersalin tuh amik la set berpantang shaklee nih..sbb tk effect ape2 pd baby malah menyihatkan bby dan kita..sbb aku cakap camtuh kkdg klu set bersalin yg jamu nih bole buat anak kita jaundis..so, bila dah jaundis di larang sama sekali utk ambil jamu..nnti bby lg bertambah teruk...akhirnya tak mkn membazir jer..beli pun beratus gak kann...fikir kesan pada ank yea...

Wednesday, 18 September 2013

Takde air

adehhhhh...susah tul tkde air ni kan..nk kencing..nk berak sume terbantut...takkan nk tahan smpai kul 5.00 ptg pulak kannn...tghari td pun sblum masuk opis buang dlu ape yg patut kat kedai mkn..klu tk kang tertahan2 la nnti..di sbbkan itu laa aku sediakan sebotol air..korg nk tahu aku amik mana?? air minum sejuk panas tuh aku amik, isi dlm botol..so, klu nk gi kencing dengan muka selamba aku bw botol tuh dan masuk toilet..student2 yg ade tuh pandang je aku bw air..ade aku kisah..aku dah nk terkencing oiiii...janji aku bw air..tkde la aku lap pakai tisu je kan..dah 2 kali opis aku tkde air nih..heran gak masih paip pecah ker kat nilai nih..tp kat luar tkde la kecoh tkde air...cuma kat USIM ni jer yg tkde..ade gak jbtn2 yg masih ade..maybe tangki dia besar kot..ermmm...ni kat lib kering kontang giler..sib baik aku dah membuang pg2..tkde la sesak sgt nak buang yg besar..klu tak mmg aku balik umah la jwbnya nk berak..ahahahaaa....tkde tkde air pun ekon masih lg sejuk kat opis nih..tk la berenti..tu pasal lg nk wat aku rasa nak kencing jer..sejuk tuhhh...ni dah kul 5.00 rasa nak pecah pundi kencing nak tahan..klu yg keje balik kul 10.00 mlm tuh camner ekk...mana la korg nak gi membuang yea..hikhikhik...satu hal plak kene keluar gi station minyak atau kedai mkn yang berhampiran...ermmm...nasib la klu terjadi tuk kali yg ke-3..ahahahaa....

Thursday, 12 September 2013

Must be try it !!..

As salam kengkawan...

korang sihat tak ari nih?? dah hari khamis rupanya..cepat masa berlalu yea...sedar tak sedar dah nk ke hujung minggu...ujung minggu nih korang nak gi mana ekk...jom pi tgk pertandingan bunga api kat putrajaya..best kannn...tapi tu la konpem la penuh parking...silap2 tgk kat tepi highway jer..nk redah masuk ke marina putrajaya tuh tk lepas kuar plak...mesti ramai giler nk bw ank2 gi tgk kann...so, klu teringin nk gi tu silakan laaa yea..kene la pi awal skit nk cari parking...hikhikhik...

aku pun tk tahu nk gi ke tak..tggu green light dr husband gak laaa..sbb dia yg drive..ehehehee...aku dah malas nk masuk putrajaya klu dah sesak..sesak napas dibuatnya...klu tak mmg aku duk umah jer layan citer kat astro tu je laa..nk wat ape lagi...pastuh makn..pas mkn tgh tgk tv lolap...ahahhaaa...camner la tak montel...hehehee...kata nak kurus ye tak..ahahahaa....sebut pasal nk kurus nih adehhh...pas raya nih mmg terasa ade kenaikan tapi secara skit2...penat sblum raya tuh aku punya la diet..walaupun diet challenge tk la smpai 15kg turun tapi turun 4 kilo tu pun dah rasa seronok dahhh...ermmm...kene wat sesuatu gak nih...byk la aku tgk iklan2 ubt kurus2 nih...baca je laa..sbb takut gak..kang bile dah minum pastu turun bila tak minum haaa kau..naik mendadak lak...kene cari yg betul2 supplement semulajadi..tkde bahan yg terlarang..ahahahaa...poyo jer...tgh2 mencari ada kwn aku nih pm kat fb nak cuba tak satu produk nih..produk ni glemer la jgak..mula2 aku kenal produk nih masa aku mengandung ank ke-3 ari tuh..ingat nak cuba set penyusuan tapi budget tk ckup lak..pastu aku tkde la try..pas kwn aku tuh offer aku terkejut gak..hgnya tkla semahal ayg aku sangka..leh tahan sebulan atau lebih sebulan...jimat!!..aku pun mula search kat internet..compare dgn produk yg lain..ermmm...leh tahan..ramai testimoni yg dah berjaya...so, korg nk tahu tak produk aper??? jeng..jeng..jeng...
ni la dia...mesti korg tahu laa produk nih...glemer klu saper ibu2 yg nak maintain penyusuan anak..amalkan supplement shaklee nih..in sha Allah klu ikut peraturan mesti berjaya...ahhaa...sekarang nih aku tggu brg smpai kat tgn jer..nak tahu ape yg aku makn dari produk shaklee nih...haa..tggguuuuuu...nnti aku update kat entry seterusnya yea...hikhikhik....

Tuesday, 10 September 2013

Cerita kaunter...

As salam kengkawan...

ermmm...ni tgh bosan duty kaunter pagi hari nih..lama tk bertugas kaunter sejak student cuti semester...layan la karenah student2 nih yea..yg baru tuh kira ok la nk layan sbb tk tahu nk guna sistem kat library nih..yg malas nk layannya student tahun 2 ke atas..dah lama belajar kat USIM nih pun ade yg tk tahu peraturan dan sistem kat library nih...tu yg paling aku marah..maknanya selama ni diorg nih wat endah tak endah jer rules yg ada...baik kat library atau universiti...main langgar jer...harap2 tkde la soklan2 yg sengal tuk aku nk jawab dgn jawapan yg sengal jugak...ahahhaaa....

Aku klu nak marah pun tk la membuta tuli..tgk pada keadaan la ape yg di tanya..klu tanya elok aku jawab la dgn elok..klu tanya kurang ajar, tgk mood aku plak..klu mood aku ok, hati senang, aku jawab dgn senyuman lagi..tapi klu aku tgh mood tk baik, mmg tgh sakit kepala ke, sakit pinggang ke (tgh alaminya skrg nih), mmg ini makan dia...tk kene marah mmg aku tk puas hati ler...hikhikhik...mesti korg ingat aku ni garang kann...ahahhaa...klu tak, camner dlu aku ni org gelarkan 'singa betina'...aku dpt gelaran nih pun dr staff library sendiri...padahal baru je masuk jd staff dah ckp aku mcm2...disbbkan aku marah student jer...tapi pada kawan yg dah lama kenal dgn aku, tahu la aku ni saper...garang ke tak garang...baik ke tak baik...terpulang la pada org..kita tk leh nk paksa2 org nk ckp baik pasal kita...tapi terasa sedih jgak dlu aku digelar 'singa betina' tuh...ingat lagi klu ade staff baru masuk kat lib nih mesti ade org ckp 'jaga2 dgn lily tuh..garang cam singa..'adehhhh...sedey beb...sampai camtuh skali org ckp aku nih..tp tkpe laa...garang2 aku pun ade student yg masih hormat dan kenal kat aku....dah jd menantu aku pun skrg nih (anak husband dah bujang2 daa) ade yg jumpa kat luar pun senyum, bg salam, berborak2 dan bole lg blanja lak tuh..walaupun tk blanja aku mkn besar, tapi setakat blanja jambu pun dah ckup menggambarkan student tuh ingat dan hormat kita sbg staff dan kakak yg bole minta tlg...

Tkpe laa...orang berbudi kita berbahasa...orang mencaci kita bergembira sbb dpt pahala klu diorg asyik mengutuk dan mencaci kita....satu hari diorg akan dpt balasannya... terbukti sudah segala2nya...kene muhasabah diri agar kita sentiasa ingat kita berada di mana...hidup seperti roda...klu dlu kita di bawah, satu hari akan berada diatas dengan usaha dan tawakal, tapi klu kita berada di atas terlupa dan terlena di mana kita di atas, nescaya satu hari kita akan berada di bawah juga...


JAMU EMAS (Utk Kencing Manis)

JAMU EMAS RM65/60BIJI

KANDUNGAN BAHAN:

bahan semulajadi ini agak susah dapat ada diantaranya adalah tebu gajah yg belom ada org tanam kecuali didapati daripada hutan simpan.

KHASIAT:

utk supplement menurunkan kadar gula dalam darah utk pesakit kencing manis.

CARA PEMAKANAN:

Rujukan bahan bacaan utk dos yang bersesuaian

1- bacaan gula 7 – 12: ….. 2 kapsul 1 malam sebelom tido

2- bacaan gula 13 – 30: ….. 2 kapsul pagi > lepas tu rehat tido, 2 kapsul malam sebelom tido

3- bacaan gula normal: …. 1 biji sehari sebelom tido. suka hati lah nak makan apa tak perlu pantang

** jika level gula sudah turun makan ikut dos yang telah diberi tindak balas akan kerap kencing atau buang air cirit2

***INFO TAMBAHAN:

Q: kalau penyakitnya 3 serangkai, boleh guna x yea…

A: boleh…

Q: bila ambil ni, pil kencing manis kena stop kan sis?

A: jarakkan 2 jam kalau dia makan ubat hospital + insulin jarakkan 2 jam juga 2 pagi 2 mlm sebelom tido

Q: orng mengandung ada kencing manis pun boleh makan? mengandung tu gestational diabetes.. bahaya makan jamu semasa mengandung… tp nak tahu juga kalau produk JSD ni boleh utk Gestational diabetes

A: org mengandung tak boleh dear

Friday, 6 September 2013

JAMU JALINAN CINTA & JAMU AKU DARA

Assalamualaikum...

Jom kita ketahu ape perbezaan antara JAMU JALINAN CINTA & JAMU AKU DARA!!....

apa beza consume jamu jalinan cinta dan jamu aku dara sebagai supplement harian.


gini nak cerita.

2 jamu ini sgt berbeza bagai langit dan bumi.

jamu aku dara = mencederakan.
iaitu memanaskan badan heat yg paling tinggi, tajam. menolak apa jenis lendir keluar dari badan termasuk migrain lendir akn keluar dari hidung, mata dan kahak.
darah beku, selaput tebal boleh cair termasuk lemak2 tepu.
pengambilan Jamu Aku Dara hendaklah dikawal.
pengambilan tanpa pengawasan boleh menyebabkan rambut gugur, terlalu byk bpeluh sehingga lemah, demam panas suhu tinggi, sakit pinggang dan ari2 diakibatkan pecahan cyst mahupon febroid.
pengambilan tanpa kawalan juga boleh mengakibatkan bau badan busuk akibat panas pecahan lemak.

jamu jalinan cinta
adalah bersifat merawat.
menyembuhkan luka2 dalaman badan dan rahim spt luka lepas bersalin, luka selepas keguguran janin, luka selepas gugur darah beku, febroit dan cyst.
jamu jalinan cinta bersifat lembut menyembuhkan luka2 kecil spt jerawat, kudis, kayap
dan bersifat anti kanser yg boleh mencegah akar2 bisul.
jamu jalinan cinta
amat sesuai utk wanita yg mementingkan kesihatan dan kecantikan.
kandungan manjakani, kacip fatimah, belut, ikan haruan, lempoyang, kunyit putih, kunyit hitam dll lagi herba mmg khas utk sistem kesihatan dan kecantikan.

di syorkan..
bagi wanita yg obesiti sila lah makan Jamu Aku Dara.
bila berat badan berlebihan.
piyed susah utk kunjung tibe.
ramai yg obesiti bertahun2 tak piyed n mgalami cyst.
Jamu Aku Dara complete utk mghakis, memecah dan mencairkan...
ambil dan makan Jamu Aku Dara utk 1 tempoh shj yg ditetapkan sehingga sembuh

bagi wanita yg sehat dan normal
di syorkan jamu jalinan cinta.
keep your figure maintain, kulit yg mulus tanpa cela, rahim yg sehat.
ambil Jamu Jalinan Cinta
biarlah berpanjangan utk awet muda

agak2 uolss..
uolss punya Jamu Aku Dara
atau
Jamu Jalinan Cinta ?????

Syawal telah pun berakhir..

As salam uollss...

Lama tak update blog nih...tk berkesempatan nak update...hari nih dah 30 syawal..cepat masa berlalu kannn...rasanya baru semalam jer 1 syawal..rupanya dah sebulan masa berlalu...ni nk tggu raya haji plak..dalam dah nak abis raya nih ade lg yg wat jamuan raya kannn...opis aku ari nih pun wat jamuan raya..adehhh sendat perut nokk...mmg raya nih hilang diet aku..setelah bertungkus lumus menurunkan berat sebelum puasa dan semasa puasa, tiba jer 1 hari raya, punah segala diet aku...adehhh...nk kene mula balik pas raya nih..kene ada keazaman baru nih...esok pun ade lg jamuan raya...dah abis raya dah oiiii....jamuan raya kat taman umah aku lak....nk wat sblum nih tk sempat..ade yg tkleh join..minggu ni jer dpt berkumpul sume..mcm yg masuk dlm perut nih...lemang, rendang, nasi impit, satey...air toksah ckp laaa...mcm2 kaler ade..oren, pink, merah, hijau, coklat, mcm2 laaa...sumenya air batu jer...lg laaa senak perut...nk mulakan aerobik balik pun bercinta nih...mmg tk larat nih...tkpe kene wat perlahan2 supaya otot2 aku nih tk terkejut balik...kang tk pasal2 sakit satu badan...naya je nnti...rasa dah menggolodak dlm perut aku nih..rasanya tk la mkn byk sgt..tp kenyangnya aduhhh....hikhikhik...nk turunkan 4 kg punya la bekerja keras buat aerobik dan amik masa sebulan setengah..nak naik bdn sehari jer ckup naik 1kg..stresss mak nyah....mana tknya gi raya 5 buah umah..dr pg smpai ke mlm..mkn jer..umah pertama ok lagi..masuk umah kedua pun ok lagi..masuk umah ketiga mkn kuih je..umah keempat minum air jer..smpai umah yg kelima tkleh minum takleh nak makan...dah tak larat...mata pun dah tk larat nak angkat..pkir nk balik umah je tuh...dh smpai umah lega rasanya...bangun esok pagi perut meragam sbb smlm mkn mcm2..berebut2 toilet dgn kakak dan abg2...ahahahaaa...anak2 pun sama...pengajarannya kat sini jgn terlalu ikut nafsu mkn anda..ni la akibatnya..tak guna aku bekerja keras berdiet..sumenya hampir musnah..tp blum terlambat...akan diusahakan juga...semoga berjaya !!! chaiyokk...chaiyokk...

Thursday, 15 August 2013

Mood kejer hilang sejak akhir2 nih....

As salam semua...

Masih sempat lagi aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA dan MAAF ZAHIR dan BATIN kepada kawan blogger yea sekelian..tk tahu nk mula camner..sejak akhir2 nih aku cam tkde semangat, tkde mood nak dtg kejer..rasa nak duk umah jer..rasa cam nk tdo jer..ahahhaa...camner la tk gemuk yea tak??..mkn tdo jer..mmg la malas..tk tahu nk buat ape dah..rasa kene gak nih gi bercuti release tension..agaknya byk sgt pkir pasal kejer..keje plak melambak2 tak abis2..klu tgk buku2 nih rasa cam nk nangins pun ade..sumenya urgent nak buat..mana lagi nak siapkan backlog buku..buku baru smpai..aarghhhh...tensen aku..poning palo dah..ni agaknya tkde mood kot...campur lak lg masalah2 peribadi yg tk pernah abis...ermmmmm.......ponek kepalo den nak pikir dah..ape nak buat ekk...korang ade idea tk nak bg semangat nk kejer..tensen nk kurus pun yea gak nih...ahahahaaa.....dpt turun 2kg jer bln pose nih..uhuk..kene buat aturan masa tdo balik nih...bln pose ari tuh ari2 bagun sahur kul 4 pg..gi keje mmg mengantuk giler..satu keje pun tk jalan..wat skit2 jer sbb terlampau ngantuk dan letih..kene amik vitamin gak nih..bg bdn rasa segar skit...kene plan elok2 balik supaya statistik tercapai smpai ujung tahun nih..klu tak punah harapan nak naik pentas tahun depan..klu tk pun kene maintain markah LNPT...hikhik...oleh yg demikian, balik nih muhasabah diri..betulkan ape yg tk betul dan cari punca masalah yg dihadapi...rasa cam ade konflik dlm diri aku nih..tp tak tahu ape bendanya...diharap dpt selesaikan masalah ni secepat yg mungkin...uhukkk...adios..

Friday, 2 August 2013

Ramadhan semakin ke penghujungnya...

As salam...

Lamanya aku tak update blog ni kannn...mesti korang tertunggu2 info2 dari aku...hikhikhik...sori la yea..bz skit la dlm bulan pose nih...ahaha...bz la sangat...ari nih aku nak citer pasal ape yea..pasal JSD masih on yea..tapi bulan pose nih slow skit sbb stok dah nak abis..tk amik lg sbb nak raya nih byk pakai duit laaa...terlebih budget dah nih sebenarnya..In sha Allah pas raya nih kencang balik laaa....uolls terasa tk cepat masa berlalu...ari nih dah 24 ramadan dah..lagi 5 hari jer lagi kita akan menyambut Aidilfitri....korang dah beli baju raya ker ???..baper pasang tahun nih..tema kaler ape yea..ermmm..aku cam biasa la..tiap2 tahun ade tema kaler...warna tema raya tahun 2013 nih 'biru turqoise'..cantik tau... cam biasa aku ade la 2 pasang baju lg..hikhik...biasa laaa..setahun sekali beli baju..beli pun merangkap beli baju kejer gak..

Yg paling teruja disbbkan teringin sgt nak pakai baju peplum terbeli gak aku..alhamdulillah dlm bulan pose nih berat aku tak naik..walaupun tak turun byk tapi ade penurunan..sgt2 bersyukur...so, peplum yg aku beli tuh bila aku pakai tkde la nmpak aku gemuk sgt..hikhik..dah try mmg nmpak lawa...ceh, puji diri sendiri...nntikan kemunculan gambarnya yea..i dah nmpak kurus tau...walaupun tk turun sebanyak 15kg tp klu dah turun 2-3kg dlm bulan pose nih pun dah kira bagus..ingat senang nak tahan nafsu masa buka pose..pas raya nih akan teruskan perjuangan utk turunkan lg..target smpai ujung tahun berat ideal leh capai...maknanya ade 5 bulan lg..In Sha Allah u can do it Lily...eheheee....


gambar terbaru aku 2/8/2013

haaa...ni la gambar terbaru aku yea..nnti aku upload gambar penuh lak bersama keluarga tercinta...cantik tak kak ton...ahahahahaa....jgn marah yea korang..asyik nak puji diri sendiri jer...ye la saper lg nak puji klu tak kita sendiri..nak harapkan org kekdg sekadar nak jaga hati jer..tul tak..so, smpai di sini dlu yea..masa raya nnti klu ade masa aku update lg... dengan kesempatan ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA dan MAAF ZAHIR BATIN...


Friday, 12 July 2013

Ramadhan datang lagi

As salam semua..

Alhamdulillah hari nih kita dah 3 hari berpose yea..camner korang pose tak ari nih...alhamdulillah, setakat nih aku lum lg tk pose yea..syukur kita pada tahun ini kita masih lagi dipanjangkan usia dan diberi kesihatan yang baik untuk kita menjalankan ibadah puasa dengan jayanya...hikhik..dah mcm berceramah la plak...dalam bulan pose nih ape target korang...nak cari duit lebih??..nak kurus?? off course la kannn...nk cantik?? lg la korg berlumba2 nak vouge hari raya nnti kann..hikhik..korg dah beli baju raya ker?? aku awal2 lagi dah beli nokk...senang..nk hantar tempah je ni haaa...dekat jer nk tempah..kt makcik cleaner kat opis aku ni haa...kali nih dah masuk 3 tahun aku tempah baju kat dia..

Target aku bulan pose nih mesti la nak kurus..ahahaha...sekurang-kurangnya turun la skit..korg jgn tak tahu aku dah turun 3kg tau selama aku beraerobik dan jg mkn nih..pelan2 kayuh..jgn drastik sgt..nnti klu naik balik menangis nk turunkan balik...aku akan cuba sebaik mungkin utk mengurangkan makan expecially nasi la..aku amik nasi waktu buka hanya segenggam atau kurang seganggam jer skrg nih..try my best..sahur plak aku makan roti, kurma dan susu jer...aku doakan usaha aku ni berterusan smpai ujung tahun..target smpai ujung tahun bole turun 22kg..tu target instaructor aerobik aku..klu aku berjaya, perghhhh...fotoshoot majalah rapi ko...glemer mak nok..ahahahaa....

Selain aku jg mkn dan beraerobik, aku pun mkn jamu gak...dah tentunya JAMU SUSUK DARA...baru mantap...skrg nih mmg aku amlkan COKLAT LOVE HABIBI..ianya membantu aku melancarkan peredaran darah, melawaskan pembuangan dan memeberi tenaga bila bulan pose nih..mmg nmpak beza pose sebelum2 nih...walaupun lapar tp aku masih bertenaga nak wat keje..nk tolak troli buku..pastu balik nak masak tuk berbuka pose..mmg mantap arr...korg rugi tau tak cuba..tp jgn cuba satu botol jer..kene la amalkan berterusan..baru bole nak compare...tapi mmg aku dapat feedback dr kawan2 kata aku dah kurus dan jiran aku ckp pun dah kurus..muka pun nmpk glowing gitu...ahahahaa...terkembang la kejap..tang tu gak jiran aku pun nk mkn CLH tuh..sbb tgk aku ade perubahan...nnti la aku tepek gmbar aku sebelum dan selepas ekk...yg paling ketara adalah bahagian muka laaa..nmpk kecik...so, nnti aku ceritakan lg progress diet challenge bulan pose nih ekk..entry sblum nih pun aku dah citer nk turunkan 15kg..byk tuhhh...tp in sha Allah, klu ada usaha dan tawakal kepada Allah pasti kita berjaya...

Wednesday, 26 June 2013

Testimoni JAMU PENGANTIN DARA

As salam uolls..

Entry kali nih aku nak citer pasal testimoni JPD (Jamu Pengantin Dara) yg kene insert dlm miss v korg tuh...Ape?? takut??..bole ker nak insert?? tak bahaya ker??..sume soklan kuar..masing-masing takut klu2 rempah yg diinsert dlm miss v tkleh nak kuar..jgn risau aku pun mengalami benda yg sama..risau gak kalau2 tkleh nk korek kuar..hikhik...

Kali nih aku citer pasal testimoni aku sendiri yg pkai JPD nih..amik masa gak aku nak wat nih..pas aku period, aku tggu lg seminggu ko..ade rasa takut gak..tp tkpe dgn yakinnya aku pun insert 2 biji JPD ke kiri dan kanan rahim...aku tolak la sedlm yg bole..pastu telan 4 biji, minum air 3 gelas..kembung mak nokk...fuhh..selamat..so, kene tggu 72 jam ape akan jadi yea..diingatkan yea pada hari pertama insert tkleh la ehem..ehem ngan cik abg yea..tggu la 3 hari..kene cuti dlu laa...buat keje cam biasa...pedulikan benda yg kt dlm tuh..jgn stress yea..

Dlm rilex2 tu pun risau gak...ahahhaaa...24 jam berlalu, aku rasa cam tk selesa..aku cuba la korek mana la tahu ade benda asing yg kuar...bila korek tuh, perghhh..mmg ade benda asing yg kuar..rempah2yg inser tuh mengembang dan menarik sume keputihan yg ade...terkejut aku nengoknya nokkk...korg nak tgk??? tggguuuu aku letak gambonya yea..lega la sbb ingat dah abih kuar..kene tggu lagi..cam biasa esoknya wat keje cam biasa..pada mlm yg terakhir 72 jam, selagi lagi aku korek klu2 ade yg tertinggal dan check samada benda asing tuh ade lg ke tak...alangkah terkejutnya aku, ada lg benda asing yg kuar..kuar skali lendir2 yang tersekat kat miss v kita yea...mmg puas hati la..rugi tau klu korang tk cuba..ni kira servis enjin laaa...cam kete gak..cuba 5 tahu tk servis ape jd..dah kompem rosak sana sini sbb ari2 kita pkai kete..cm tu plak kita ni yea..skali skala kene la servis kasi mantaappp....ahahaha..pasnih cik abg ari2 mau tau....


ni la rupa 'alien' tu yea...


CAMNER ??? NAK TRY TAK ????

KLU NAK, JOM PM /SMS/CALL AKU SEGERA @ 017 2584830...RUNDINGAN ADALAH PERCUMA..