Tuesday, 30 April 2013

Jamu Susuk Dara



Assalamualaikum..
Salam hormat..
Salam 1 Malaysia..

Kawan-kawan yang dihormati sekelian...tu la dia antara produk JAMU SUSUK DARA ni yea..setiap satu produk tuh ade namanya tersendiri yea..antara produk-produk JSD ini seperti yg aku tulis kat bawah nih..

JAMU PENGANTIN DARA
JAMU AKU DARA
MASKER VAGINA MAGIC POWDER
MEDICATED FEMININ WASH
INTIMATE GEL
MINYAK IKAT KASIH
COKLAT LOVE HABIBI
MAGICAL MEDICATED BODY SLIM SOAP
MEDICATED DEEP HEAT LOTION
JAMU JALINAN CINTA
JAMU EMAS (utk kencing manis)
MAAJUN ABE GAGOH
JAMU LELAKI JUTAWAN
MAGIC CLEAR SINUS SOAP
MAGIS SERI CAHAYA SOA


Banyakkan ??..
Anda bole pilih mana yg anda mahukan bersesuaian dengan masalah anda..jangan malu-malu nak berkongsi cerita ngan den ni haa...In Shaa Allah aku akan tolong korang selesaikan masalah yg korg hadapi..aku ada terbaca smlm dalam rapi..ade 12 penyakit bahaya yang berkaitan dengan miss v kita yea klu kita tak jaganya dengan elok..aku dah bg tau kat entry sblum ni..mana korg nak?? kuar duit skit atau nak kuar duit byk utk wat rawatan yg dah teruk cthnya KANSER..memakan belanja yg sgt besar..mencecah ribuan ringgit..adakah suami kita sanggup mencari duit sebanyk itu ???..dah tentu tidak sanggup, bukan??..jadi ape tggu lagi meh kita berJSD supaya cantik luar dan dalam...

Klu berminat bole pm/sms/whatsapp/wechat @ 017 2584830

COD area NILAI, BERANANG, SEMENYIH, BANDAR TASIK KESUMA dan kawasan sekitarnya..

MANIS , MANTAP , PENUH RAHSIA
JAMU SUSUK DARA...


Budak-budak zaman sekarang..

As salam..

Kengkawan, entry nih saja je nk luahkan perasaan pada kes smlm yea..tak sangka bdk-bdk yg dikategorikan bawah umur nih dah pandai mengeluarkan kata kesat yg kurang sedap di dengar..senang citernya cakap kurang ajar..tersentap aku dengar smlm budak nih jerit perkataan yg tak sepatutnya ko ckp..ko tu saper..umur blum akil baligh lagi dah pandai bercakap camtuh..klu anak aku dah lama aku lempang dahh..dah kene makan penampar aku dah..sbb aku tk ajar diorg bersikap kurang ajar camtuh..terfikir jugak aku pasal mak bapak budak tuh...mmg kat umah mak bapak dia suka maki org camtuh agaknya..ishhhh...kan dah anak2 pun ikut sama..klu korg dgr pun mmg sakit hati, panas hati, ishh sume ade laaa..yg paling sedihnya ko adalah penyambung warisan bakal2 pemimpin kelak...dgr je bdk tu ckp smlm aku terus bg ceramah kt ank aku jgn buat camtuh..jgn nk campur org camtuh..tu bole merosakkan mentaliti kawan2 yg lain..mesti korg nk tahu ape bdk tu ckp kannn??..ape situasi yg berlaku depan mata aku smlm kan???...

Peristiwa ni terjadi ptg smlm masa aku nk amik ank aku sekolah petang (KAFA)...sementara aku berjalan nk melintas gi ke kereta aku dah nmpk 2 biji motor 4 org ank muda dengan membawa bendera parti BN...aku tkla terfikir ape2 waktu itu tapi aku dah dengar dr tingkap atas sekolah KAFA tuh ada suara bdk mengejek booo pada 4 org ank muda td..diorg pun tkde ape2 cuma lalu bw bendera saja..aku pun senyum lihat mereka dan mereka membalas senyuman aku tuh...melintas shj ank muda td depan aku, terdengar ada bdk jerit dengan lantangnya "oiiii..MACAI N****"...aku tersentap dgr bdk tu jerit..masa tuh mmg marah sbb tk sepatutnya ko bdk sekolah, bwh umur plak tuh, berada di sekolah KAFA melaungkan perkataan yg tak sepatutnya..tersentap smpai aku tak terkata ape2..aduhhh..klu korg ade kat situ tak tahu laa.. klu uolls ade yg penyokong fanatik PR maybe tak terasa kot...lagi sokong bdk tuh jerit camtuh agaknya..klu la bdk tuh td bw bendera PR pun ade yg jerit camtuh pun aku marah jgak sbb tu dah melampau..aku sifatkan bdk tu mmg KURANG AJAR..tak kisah laa bendera ape yg dibw pada masa itu..kebetulannya 4 org td membawa bendera parti BN..ko bole ckp MACAI...astaghfirullah...mengucap aku tau..sori la yea klu ter'emo' kt sni..aku tk la fanatik sokong BN ataupun PR tp kita bole fikir mana yg baik dan buruk..kita sbg mak bapak jgn la ajar anak bersikap begitu walaupun uolls sume fanatik BN atau PR..ajar anak kita menghargai ape yg kita ade..

Moral of the sory aku nih, jgn ajar ank berpolitik..mereka masih mentah dlm mengenali ape yg berlaku..sejarah tetap sejarah..so, ajar anak kita kenal sejarah kita sendiri...bdk tu bersikap camtuh sape puncanya...fikirkan la yea...peace yooo..aku nk mohon maaf kat cni klu entry nih ade yg menyinggung perasaan korg yea..aku tak bermaksud ape2..bkn aku nk berpolitik tp sikap kita sendiri...

* cerita ini tiada ade kene mengena dgn yg hidup ataupun yg telah meninggal dunia*

Monday, 29 April 2013

Agen Jamu Susuk Dara

Assalamualaikum senua...

Haaa..pada entry nih aku nak bg tau, skrang nih aku dah jd agen JSD..korang tahu tak JSD tu apa..ehehhe..JSD tuh adalah JAMU SUSUK DARA..kepada sesapa yang ade masalah dalaman meh aku syorkan korang amalkan mkn produk JSD nih..mmg superb beb !! sbb aku dah gunakannya..walaupun aku guna utk luaran sahaja tetapi masalah yg aku hadapi sejak sebulan yang lalu dah selesai..haaa..korang mesti nak tahu kan ape masalahnya..ehehhee...sejak sebulan yg lepas miss V aku terasa tk selesa jer..berair semacam jer..nk kata aku ade keputihan yang teruk sebelum nih tk jgak..dah mula risau ape sbbnya jd camnih..mcm2 aku google nk dptkan info..JSD nih mmg aku dah lama tak tahu tapi belum lagi nk cuba...smpai la aku ada masalah miss v aku ni berair..yang paling tak bestnya husband dah mula kata dah tak mcm dlu..aduhhhh..lg risau beb..biasala takut husband cari makan luar lak...aku kuatkan semangt tuk tanya pengedar kat fb..so, diorg syorkan aku feminin wash, masker vagina, jamu pengantin dara..nak kata mahal tu biasa laa...mmg rasa tercekik gak rasanya..tapi disbbkan husband dah mula mempersoalkan aku gagahkan jua..aku tak terhenti setakat itu aku search lagi kat google pasal produk nih..aduhhh..klu dah mkn ubt pelangsingan tkleh mkn JSD nih..kene tggu sbln baru leh amik jamu yg mkn..

So, ikut nasihat pengedar, aku try 2 brg dulu..COD area nilai sib baik ade..dah amik brg, mlm tuh jugak aku pakai..ikut cara yang diberikan...aku pun dengan terujanya, membasuh miss v dengan feminin wash dulu..perghhh..mmg best..berangin jer..ahahahaa...pastu aku pun membedakkan miss v tuh dengan masker vagina..lepas tuh tgh duduk tgk tv rasa kat miss v aku pedih..sblum ade gatal gak..tu pun ilang..perghhh..ok gak ekk..dah 1/2 jam gatal2 dan pedih2 td pun ilang..wahhh...best gak ekk...masa pengedar tuh hantar brg ade gak ckp kat aku cuba gentelkan skit masker tu dan masukkan kat dlm..ehehe..first tuh aku tk buat laa..luar jer aku wat..nak tdo tuh aku nk buang air, cuci sekali lagi dengan feminin wash td..rasa segar jer..ehehehee...pastu letak balik masker tu td...aku try masukkan masker tu td ke dlm miss v perghhhh...mmg superb beb..dah terasa keberkesanannya..ketat dan rapat..wahhhh..bestnyaa..aku mula senyum2...tak lama tuh husband balik..aku wat cam biasa jer..nk ajak bermain cinta, kang dia tknk lak..tkpe la tggu la sehari dua lagi...

Esoknya aku mula buat lagi..mlm nih nk try cuit2 cik abang camner respond dia ekk..ahahahaha..pas aku memaskerkan miss v aku, buat cam biasa jer..tk sangka lak cik abang yg cuit dulu..ahahhaa...bila nk masuk jer, perghhh..mmg terbaik laaa...ahahahhaa...paham2 sudahhh...hubby tkde lagi merungut longgar atau pun dah tk grip lagi...ehehehee..sori ler sape yg baca entry aku nih yea..sbb nih sbg testimoni sendiri sbg agen JSD nih...aku citer bkn nk tunjuk lagak tapi tu la hakikatnya yea..lelaki klu dah rasa bersama pun dah tk sedap mmg ade potensi makan luar yea..byk testimoni yg dah amalkan JSD nih, masalah rumahtangga dpt diselesaikan..kita perlu jaga miss v kita nih....klu tak tu yg kene kanser rahim, fibroid dan mcm2 lagi laa..takut beb..so, kepada rakan2 yang ade masalah dlaman yang serius, tak serius, yang mementingkan penjagaan mahkota wanita kita tuh, meh pm aku laju2..pm/sms/call/whatsApp/wechat kat no hp aku nih 017 2584830..jgn membelenggu diri anda dengan masalah2 dalaman anda..In Shaa Allah aku akan bantu mana yang aku termampu..so, entry seterusnya aku akan bg tau ape produk2 JAMU SUSUK DARA nih yea..renung-renungkan la yea..mana nak?? nak kuar RM skit ker nk kuar RM banyak smpai RM100,000 utk pembedahan kanser...

Friday, 26 April 2013

Tahniah team bola jaring...

As salam...

Berita yang tidak disangka-sangka..dapat JOHAN utk game bola jaring...ahahaha..tahniah la yea kepada pemain2 yg telah bertungkus lumus dlm padang tu..walaupun hujan, tetap bersemangat turun main..tak sia-sia main dlm hujan...lagi satu mmg mantap la team bola jaring gugusan B nih mmg antibodi sume kuat2 belaka..main dlm hujan pun masih lagi ok dtg keje esok..tkde yg demam..eheheh...termasuk la aku nih haa...walaupun jariku sakit tersalah tangkap bola (terseliuh la) tetap teruskan perjuangan utk team nk dptkan mata..dah lama tk main GA..penat nokk mak lari..kene tolak tuh mmg toksah ckp laa..biasa la klu pihak lawan yg jd GDnya dah tentu besar dan tinggi..senang nk defend aku yg rendah nih..eheheh..tp tu tk jd hal laaa..itu sume dpt di atasi dgn kerjasama semua pemain..korg mmg best laa...tahun depan In sha Allah kita main lagi yea..dah lama tk dpt medal emas..tahun lepas pun medal perak jer..uhuk..uhukk..

Tahun nih jugak sukan staff IPTA kat UKM jer..nk join gak tuh..main utk team bola tampar..dah lama aku tak sertai sukan staff nih..abis last pun tahun 2009..masa tu main kat UPM..dekat2 nih aku gi laaa..klu dah jauh tuh susah skit laaa...ehehehe..nnti en abg tinggal sorg lak..cewahhh...ahahaakkk..ini kali aku join laa..kat UKM jer..tkyh la nk bermalam sgt laa..bole balik hari..games pun bkn la awal sgt, tkla ptg sgt..lagipun rutin harian amik anak sekolah tengahari tk buat dahhh..ank dah naik van dr sekolah pg ke KAFA..so, senang la skit..ptg je amik dr sekolah KAFA..tk la terkejar2 aku dibuatnya...maybe start minggu depan dah turun tranning bola tampar kot..bersedia la wahai tangan nih utk membengkak semula..ahahahaa...

Lagi sekali ucapan tahniah kepada pemain..kak asnah, zaihan, halina, kak mazni, pn noraini, nadia, suzi dan sume laa..ehehehe..lupa nama..korang sume mmg MANNTAAPPPPP !!!!!...

Tuesday, 23 April 2013

Tah apa-apa tah..

As salam..

Letih klu aku buka fb jer pasal politik..buka fb jer perang politik..adehhhh...bosan aku..tgk berita pun cam tuh juga..UMNO salahkan PR..PR salahkan UMNO..sampai bila camnih..pening mak nokkk...klu namanya manusia, mana bole lari nak ada nama dan kuasa..biasa laa tu kannn...aku yg keje ni pun ade gak yg main politik nak naikkan nama sendiri apatah lagi org2 yg dah ada nama nih...ermmmm...malas aku nk amik port..yg penting UNDI ANDA ADALAH RAHSIA..nk yg terbaik utk kita hidup di bumi Malaysia yang tercinta ini..tknk perang2 mcm kat Palestin dan Gaza tuh..ape nk jadi dengan anak cucu kita nanti..tk kesian tgk anak yg kehilangan ibubapa sekelip mata disebabkan perang nih..renung-renungkan la yea...malas nk ckp pjg2..nnti ade yg baca entry aku ni sakit hati plak..kepada semua pembaca, saya mohon maaf yea klu saya tulis nih menyinggung hati saudara dan saudari sumenya..saya tknk gaduh2..peace..

Ok la lupakan pasal tuh..kita citer pasal lain plak..ahahhaaa...ptg nih ade game lagi..bola jaring plak yea..harap2 tak ujan la cam semalam..tp diorg nih teruk plak..smlm ujan2 lebat pun adekan game jgak..adehhh..mmg smlm tk turun laa..bygkan laaa..mendung toksah ckp laaa..guruh, petir mmg gerun laaa..tkkan nak main kot..aduhhhh..takut tuh..dah ujan lebat aku pun balik je la umah..ermmm...mmg nak menang ker??..ada jugak game smlm..tp tkpe laaa...aku nak join pun sajer jer..suka-suka..tkla nk menang sgt pun..just nk bg ade exercise lari skit..ehehehe...tgk ptg nih camner ekk..saper lak yg menang...klu menang alhamdulillah..klu kalah reda jer laaa....wakakakakaaa....

Thursday, 18 April 2013

Tranning takde terus turun main..

As salam..

Minggu ni bermula la sukan staff mcm biasa la taip2 tahun mmg camnih..tiap2 tahun la muka ni jer yg mmg paling dikehendaki klu nk bersukan nih kecuali tahun yg aku ngandung je laa..dah mmg sign kontrak smpai pencen wakil jabatan..ahahahaa...klu dah umur 50 tahun larat lagi ke main ekk...hikhik..harap2 klu kesihatan baik tkde penyakit yg kronik In shaa allah bole kot..ye la cam Dato' NC aku tuh..umur dah baper tp turun padang join sukan..smlm join aerobik..teruja aku..minggu depan main netball lak..lagi penat beb!..main bola tampar pun dah sakit tangan smpai lebam2 apetah lagi nak main netball..bdn dah berat nih malas tul aku nak lari lagi..tkpe lari la perlahan yea..jgn tercedera udah laa..ni pun dgr citer Dato' NC nak turun main sama..adehh..ni yg rasa nk langgar pun serba salah..kene control main kot..ahaha..tp klu dah terlanggar nasib laa..takut terlanggar ngan aku, abis laaa..terduduk lak Dato' NC tu kang..

Tapi seronok gak camnih..leh jumpa kengkawan yg lain dr jabatan lain jugak..bkn senang nk jumpa sesajer jer..klu tk kursus, sukan staff ni salah satu nak kenal2 staff lain..klu ade staff baru dr jabatan lain pun tak kenal..pastu pandang aku semacam lak..biasalaa aku nih mulut kecoh skit klu dah jumpa org-org lama..pandang diorg ingat aku staff baru cam dia agaknya..helllooooo..cer tgk no staff ko baper..ehehe..berlagak la skit..ari nih last tuk lawan satu team lagi..ni mmg team musuh nih..slalu berbalah sbb nak menang..tp dlm game jer..lepas tu ok dah..tk simpan dlm hati..biasa la adat main..nk menang punya pasal..tk la dpt hadiah duit pun..just for fun..ape-ape pun ptg nih kene struggle skit..lawan ngan musuh tradisi..ahahhaaa...ok la yea..roger n out..

Friday, 12 April 2013

Jauh di sudut hati..

As salam..

Tatkala aku menulis entri ini..hati memang tak tenang..dari pagi tadi smpai skrg mmg hati berkata-kata..fikiran pun tengah serabut..stress sesangat..Ya Allah, Engkau tenangkanlah hati ini..sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui apa yang aku lalui skrg ini...kenapa ianya terjadi kembali..tak puaskah ape yang kau lakukan pada diriku ini..klu tak sudi, dah taknk tgk muka ini lagi beritahu secara jujurnya..aku terima dengan hati yang tenang...aku redha sekiranya itulah takdir yang tertulis untuk diriku ini..

Tatkala ini juga airmata aku mengalir dengan sendirinya tanpa aku memintanya..kecewa, terkilan dengan ape yg kau lakukan padaku..apa lagi yg harus aku lakukan demi memenuhi kehendakmu itu..kasih sayang??anak??rumah??kereta??.semuanya sudah cukup..kasih sayang bagaimana lagi yang perlu aku pamerkan pada kau?? berapa anak lagi yg kau inginkan??berapa biji kereta yg kau mahukan?? rumah banglo yang kau inginkan??..ape yang ade ini sudah cukup memadai...sudah cukup aku berkorban utk kau..

Tatkala ini juga hati aku berdarah kembali..luka lama yang kian sembuh tetapi masih berparut luka telah berdarah kembali..luka yang amat dalam kurasakan di saat ini...inikah cara kau membalas cintaku..kau nodai cinta yang aku berikan pada kau..kau permainkan aku sesuka hati kau..kau tidak pernah memikirkan kelukaan hati ku..cukup laa..cukup la dengan ape yang telah lakukan padaku selama ini..selama ini aku cuba mengalah di atas perbuatan kau..aku cuba pujuk hati ini...

Tatkala ini juga wajah anak aku terbayang di mata..kesedihan aku kesedihan anakku jua...tak sanggup rasanya nak menatap wajah mereka tatkala ini..Ya allah..berikan la aku kekuatan utk aku teruskan perjalanan hidup ini demi anak-anakku..Kau berikan kekuatan pada anak-anakku jua..Kau berikanlah kesihatan yg baik utkku laksanakan tanggungjawab yang telah Kau amanahkan padaku..

Tatkala ini juga aku mengumpulkan kekuatan..kekuatan utk aku bangun menentang segala kekecewaan..aku perlu bangkit..bangkit menentang kelukaan yang bersarang di hati..bangkitnya seorang wanita utk teruskan kehidupan yang penuh kegembiraan..tinggalkan segala kekecewaan..rawat hati di kala duka..berdoalah..berdoalah..nescaya hatimu akan tenang..setenang air laut yang tidak berombak..

Tatkala ini juga aku bersyukur kerana anak-anak berada di sisi..kawan2 yang sanggup memberi semangat padaku..bos yang memahami..yang paling penting keluargaku yang banyak memberiku kekuatan... thanx u all..aku akan bangkit menentang kekecewaan ini..Insya Allah...

Thursday, 11 April 2013

Keputusan kesihatan mak dah okey !

As salam..

Alhamdulillah, semalam aku bawa mak ke Hospital Tunku Jaafar Seremban cam biasa appoiment check up..cam biasa masa appoiment dalam kul 2 ptg gitu..aku kuar pejabat je la smlm..tkde la nak cuti kuar ptg ok kot..bos pun bg jer..janji ptg balik punch card..nama pun check up kat hospital..dah tentunya ramai orang..biasanya pegi klu tak kul 4.00 ptg baru nak panggil tak sah ler yea..lagi satu aku sebenarnya bercinta gak nak gi Hospital Tunku Jaafar nih sbbnya utamanya adalah nak parking kete..punya la susah mmg sesak giler..apetah lagi wad bersalin dan kanak-kanak tuh dlm pembinaan (tapi dah nak siap)..mmg sakit dada nak cari parking..kene round satu hospital..last2 skali mmg kene parking jauh nun kat bawah dekat ngan jalan besar..perghhh...sib baik disediakan shuttle bas tuk naik ke atas sama ada nak ke klinik pakar atau nak melawat org sakit..tp smlm mmg lmbt nak tggu aku jalan la kaki naik atas..makkk aiii...dah lama tak berjln kaki naik ke atas sesak nafas aku smlm...cuaca pun smlm elok lak kan..tak panas sgt..suam2 kuku jer...bygkan la jln naik ats tu membukit..tak sakit kaki ngan pinggang..rasa jln menonggek la smlm..ahahhaa...tgh aku jln tuh lalu lak bas shuttle tuh..hampeh tul..td tkde lak..tkpe la aku teruskan usaha berjalan kaki gak..exercise skit..ni klu la opis aku camnih mau aku turun 10kg sebulan..tkyah mkn ubt2 nak kurus..turun naik bukit tu jer ckup laaa...ehehe..

Sampai kt ats lega tok sah ckp laa...tekak mmg terasa haus giler..nak bw air kat kete td, botol air besau bebeno..malu la mak nok..ehehhe..cari2 mak aku ngan ditemani cucunya ade kat luar tgh tggu no giliran..leh tahan gak nombornya..dah biasa dah tuh..perghh..penat giler..duduk bwh kipas mmg mabeles..muka dah merah2 sbb berjalan punya pasal..duk jap ajak ank aku pi beli air ngan benda nak kunyah sambil nak tggu mak aku di panggil..dpt air lega rasanya..belum rasa panas punggung aku duk kat kerusi tuh, nombor mak aku dipanggil..wahhhhh..ade kemajuan..cepat plak ari nih..yess..ni ade org komplen la nih lmbt sgt..ehehe...masuk jer doktor terangkan sume yg berkaitan laa..keputusan darah, keputusan scan jantung..alhamdulillah sume ok..bacaan tuk buah pinggang pun tk seteruk mula2 kene refer Hospital Seremban..kencing manis pun ok..tekanan darah pun ok..140/70..tekanan yg atas jer tinggi skit sbb duk tggu lama..berdebar agaknya..doktor tu yg kata..ehhehee...sekejap je la sbb sume ok..appoiment akan datang 6 bulan dr tarikh smlm..perghhhh...terbaik laaa..lama tuh..selalunya 3-4 bulan jer bg tarikh appoiment akan datang..maknanya ade kemajuan ttg penyakit yg ade kat mak aku tuh..ehehhee...

Dah check doktor, nak tggu kad ngan resit ubt plak..ermmmm..tggu la lg 20 minit..dah dpt sume, amik tarikh appoiment nak gi amik ubt lak..ni lagi satu bercinta aku nak tggu..tggu lagi ler dlm setengah jam..nak balik cepat opis jd lmbt jugak..naik mengantuk aku kat kerusi menunggu tuh...aku tgk jer karenah pesakit2 yg amik ubt..makkk aiii..ade tuh berkotak2 ubt..aduhhh...dasyat sungguh..sib baik mak aku tkde la sebanyak itu..dah kene panggil kene la kat mamat yg duk bg ubt nih..muka berlagak giler..bg ubt kat aku tuh tk mesra pelanggan sungguh..elok lg mamat cina layan aku..geram gak tgk dia..tp aku wat bodo jer laa...pas dh bg ubt, dia ckp la tarikh pengambilan ubt yg seterusnya..bila aku ckp aku nak UMP (Ubat Melalui Pos), bole lak dia suruh gi kaunter sebelah..sedangkan kaunter sebelah ade pesakit amik ubt..pemalas tul..buat je la..klu sblum nih aku amik ubt aku terus wat kaunter yg sama ngan org yg sama..adehh..mmg lg menyampah aku tgk mamat nih..punya la minah kat kaunter sebelah kelam kabut sbb ramai nak wat UMP nih..senang tkyah nak gi spital memandangkan nak cari parking susah..ubt dtg umah byr je 5 hengget..dah settle...blah je dr kaunter ubt tuh mmg hati sakit ler..geram je aku tgk mamat tuh..ehehe..balik opis punch card, amik kakak sekolah KAFA, pastu hantar mak aku balik Beranang..penat gak la sbbnya berjalan punya pasal..turun nak gi parking ade shuttle bas tgh tggu..ok la kan..klu tak lg skali aku jln kaki...

Monday, 8 April 2013

Cerita dah nak balik

As salam

Bertemu lagi kita bersama saya Lily Yussof dlm rancangan "AKU BERCERITA...cewahhh...ade hati nak wat rancangan la plak..ehehhe..cerita kita pada hari ini adalah...ikut suka aku la nak citer ape..ahahhaaa....sori yea..ni dah tahap kebosanan, kemengantukan, kepeningan..cam ni la jadinya...hari nih email tkleh bukak..adehhh..nak tgk info ttg sukan staff nih..ade training ker..jadual nak mainnya biler..susah tul la internet camnih..td tgh semangat wat keje nk abiskan ari nih stuck plak sbbnya duit tak cukup nak drag..alahaiii...klu tak dah siap aku drag 6 order ari nih..esok pagi leh wat keje lain plak..dah plan baik punya..esok leh wat keje lain..ermmm...takpo laa..tukar plan B...esok drag order dlu pastu baru wat nak cop buku...ok la..kita balik pada rancangn "AKU BERCERITA", smlm tgh2 aku duduk beborak ngan omak den ado la org dtg umah..sedagho gak laa..dgn bwk lampu eh..bg salam..mulo2 tkdo la aku syak apo2..nk jumpo omak den ko..ghupo eh nk berkempen la plak...adehhhh...tah apo-apo tah diorg nih..den donga yo la cito eh..nak nyampok pjg cito kang..dlm hati den nak yo den ckp UNDI ANDA ADALAH RAHSIA...ahahahaaa...betul2 punya berkempen..ermmm...tk kisah la ko nak sokong mano pun dan tk kisah la den nak sokong mano..ado den kisah..smlm mmg den buek tak ghoti yo..maleh nak dongar..pembongak yo lobih..korg ade tak kono cam den ni haa..dtg umah berkempen..kek kawasan umah mak den tuh mmg camtuh..nak pilihanraya yo mulo la masing2..tah laa..yg penting tahun nih den pertamo kali nak mengundi nih..so, UNDI ANDA ADALAH RAHSIA....ahahahhaaa.....sekian dulu cito den dlam rancangan "AKU BERCERITA" utk kalian semuo pembaco...ahahaaaa....

* ni namo eh entry tongah poning..ahak3..

Friday, 5 April 2013

Suka suka jer..


Jeng..jeng..jeng...ahahahaaa...sajer suka-suka takde kejer gi edit gambar wat kolaj..ni la jadinya yea..aku search la kat pakcik google camner nak wat kolaj nih..dah lama nak buat..cantik klu wat camnih..byk paten bole buat tau..korang cuba laa..mmg best giler..gambar2 ni pun aku edit kasi cantik skit..nmpk muka ayu gitu..ahahhahaa...ingat nak edit gambar jer pastu nak wat keje tapi syok lak kann..wat la skali kolaj nih..gambar kat PC opis ni tak byk..kat laptop mmg byk..sib baik tk bawa laptop pg nih..klu tak mcm kolaj yg aku buat..lagipun aku nk print gambar ni pastu letak kat album..buat kenang-kenangan..maklum laa..dibuatnya PC ngan laptop nih rosak kene virus..tk ilang gambar ni sumer..bkn bole di ambil semula kann..so, ni la keje aku ari nih yea..ahahahaa...next entry gambo lain lak yea..lagi gempak..

Wednesday, 3 April 2013

Tengah sibuk mencari player..

Haaa....dah start dah...cam biasa dalam bulan 4 nih mesti la sibuk nak wat sukan staff..ehehehe...semalam aku dpt email dr ketua kontigen team jabatan aku (GUGUSAN B-gabungan jabatan) suh jadi penyelaras a.k.a pengurus pasukan merangkap pemain sekali bg team bola jaring....stress aku tetiba dtg..agarhhhh..pesal lak nama aku naik nih...dlm keadaan tenang aku pun berfikir secara mendalam..cewahh..aku tarik diri sbbnya tu la td nnti aku jadi stress nak cari pemain..aduhhh...bkn sume staff pompuan nak main dah bola jaring nih..apetah lagi yg pregnant mmg tak main laaa...baru kawin takut nak main sbb 'ter'pregnant plak..ade plak yg baru pas bersalin..yg bersalin czer lagi takut nak ajak join..tp cam aku redah jer pas bersalin aku main bola jaring..ehehehe..tu tahun lepas laa...bersalin bulan 11..naik keje bulan 2, bulan 4 aku dah berlari2..ahaak3..terror tak aku..diorg pun risau tgk aku main..maklum la br je baper bln bersalin czer..tahun lepas mmg aku jadi pengurus merangkap pemain skali..gila kuasa tak aku..ahahaaa...tahun nih aku fikir dulu nk main ke tak..klu tak main tkde la aktiviti aku nak masukkan dlm LNPT nnti kann..tkde lak markah kat situ..rugi..rugi..ehehhe...so, klu nak pun aku jadi pemain simpanan je laa..relax skit..main baper minit pastu kuar sbb tk larat..tu la bdn dah berat nih malas nak lari...takpun aku main bola tampar je laa..tkde la lari sgt cam main bola jaring...mmg penat..balik ko mmg sakit2 bdn punya laaa...dah lama tak exercise..mau tak terkejut urat saraf aku nih..tahun lepas kaki aku tersalah urat..perghhh..mmg sakit beb..jalan pun dah tak betul..nak solat pun sakit..tkleh nak bengkokkan kaki..urat kat lutut aku tu cam terseliuh..lama gak la nak elok..silap skit jer sakit la gamaknya...tu yg takut jadi balik..tkpe la nak jadikan tu satu exercise bole gak aku join..eheheehee..kepada sesapa yg nak join main jom dtg beramai2 kat komplek sukan Tuanku Najihah, USIM.

Pendaftaran sekolah

As salam

Lega aku pendaftaran sekolah anak kemasukan tahun satu 2014 secara online dah selesai...sib baik ingat kalau tak terlepas nk daftar satu masalah lak..cuma skrg nih nak gi sekolah yg didaftarkan nak hantar borang permohonan online tu nk wat pengesahan dan cop kat surat beranak mengatakan 2014 masuk tahun satu...ehehe..bertambah lagi sorg anak yg bersekolah..dugaan anak2 nak sekolah nih..biasa laa byk perbelanjaannya..duit yuran, baju, kasut, peralatan sekolah kene standby dari sekarang nih..kene menabung nmpk gayanya nih..klu tak mmg terduduk la ujung tahun nih..konpem la yg baru nak masuk sekolah brg2 nak yg baru jer..adehhh...pening..pening...tu tak termasuk yuran sekolah KAFA lak..mmg sorang dah RM250..klu dah 2 org RM500..perghhh...tu yuran sahaja..lum lagi nak belanja lak..uwaaaa...tp alhamdulillah la sekolah kebangsaan tkde yuran..cuma duit buku jer..tu pun tk la smpai RM100...klu dicampur, ditolak, didarab dan dibahagi mmg kene spend RM1000 gak nih..ermmm..dlm kepala nih tgh ligat pikir ape nak wat..kene bg tau banker satu lagi nih..ehhee...buat persediaan awal..tak la nnti ternganga masuk musim anak mula sekolah awal tahun..Insya Allah rezeki tu tetap ade kann...kita kene la berdoa agar rezeki tu ade dan diberi kesihatan yang baik utk mencari rezeki demi membesarkan anak2..

Monday, 1 April 2013

Bulan baru hari baru..semangat kene la baru..

As salam..

Hari ni dah berganjak ke bulan April..Rasa sekejap jer masa berlalu..dah nk dekat setengah tahun..untuk bulan april nih kene lebih struggle tuk wat kejer..nak cuba buat yang terbaik dari bulan lepas..bulan lepas ala2 malas gitu..wat katalog pun tk mencapai sasaran 90% pun..ada laa dlm 20% jer wat katalog..tah kenapa bulan lepas rasa lemau jer gi kejer..tkde semangat..bln nih kene la bersemangat semula..ehehehe..

untuk bulan april nih target utk perolehan buku dah ckup utk sampai ujung tahun..dah order lebih dari budget fakulti nih..ehehe..so, lepas abis tuk meng'input' data dlam sistem kene la tumpukan wat katalog lak..fuhhhh...byk nih..order nih sajer dah dekat 200 judul..tmbah lagi 'backlog' yg ade..adehhh...pening..pening..mmg tkde la nak cuti2 pasnih..klu nak cuti pun tgk dlu penting ke tak..tapi, klu kita wat keje rasanya klu nak cuti bos tkde masalah kot..lagipun cuti aku byk lagi..al maklum laa..cuti tahunan dah naik ke 25 hari..alhamdulillah..dah 10 tahun aku keje kat UISM nih ekk..

Ikut pekeliling lagi 5 tahun naik ke gred 22..(klu tak silap laa..)..tu pun yea klu USIM nak bagi aku naik gred..ehehee..tkpe la tak naik pun asalkan aku naik gaji tiap2 tahun..tu pun dah memadai..bersyukur sgt2..so, lily..u can do it better from now..go lily..go..chaiyokk..chaiyokk..try your best..!!..