Wednesday, 26 June 2013

Testimoni JAMU PENGANTIN DARA

As salam uolls..

Entry kali nih aku nak citer pasal testimoni JPD (Jamu Pengantin Dara) yg kene insert dlm miss v korg tuh...Ape?? takut??..bole ker nak insert?? tak bahaya ker??..sume soklan kuar..masing-masing takut klu2 rempah yg diinsert dlm miss v tkleh nak kuar..jgn risau aku pun mengalami benda yg sama..risau gak kalau2 tkleh nk korek kuar..hikhik...

Kali nih aku citer pasal testimoni aku sendiri yg pkai JPD nih..amik masa gak aku nak wat nih..pas aku period, aku tggu lg seminggu ko..ade rasa takut gak..tp tkpe dgn yakinnya aku pun insert 2 biji JPD ke kiri dan kanan rahim...aku tolak la sedlm yg bole..pastu telan 4 biji, minum air 3 gelas..kembung mak nokk...fuhh..selamat..so, kene tggu 72 jam ape akan jadi yea..diingatkan yea pada hari pertama insert tkleh la ehem..ehem ngan cik abg yea..tggu la 3 hari..kene cuti dlu laa...buat keje cam biasa...pedulikan benda yg kt dlm tuh..jgn stress yea..

Dlm rilex2 tu pun risau gak...ahahhaaa...24 jam berlalu, aku rasa cam tk selesa..aku cuba la korek mana la tahu ade benda asing yg kuar...bila korek tuh, perghhh..mmg ade benda asing yg kuar..rempah2yg inser tuh mengembang dan menarik sume keputihan yg ade...terkejut aku nengoknya nokkk...korg nak tgk??? tggguuuu aku letak gambonya yea..lega la sbb ingat dah abih kuar..kene tggu lagi..cam biasa esoknya wat keje cam biasa..pada mlm yg terakhir 72 jam, selagi lagi aku korek klu2 ade yg tertinggal dan check samada benda asing tuh ade lg ke tak...alangkah terkejutnya aku, ada lg benda asing yg kuar..kuar skali lendir2 yang tersekat kat miss v kita yea...mmg puas hati la..rugi tau klu korang tk cuba..ni kira servis enjin laaa...cam kete gak..cuba 5 tahu tk servis ape jd..dah kompem rosak sana sini sbb ari2 kita pkai kete..cm tu plak kita ni yea..skali skala kene la servis kasi mantaappp....ahahaha..pasnih cik abg ari2 mau tau....


ni la rupa 'alien' tu yea...


CAMNER ??? NAK TRY TAK ????

KLU NAK, JOM PM /SMS/CALL AKU SEGERA @ 017 2584830...RUNDINGAN ADALAH PERCUMA..


Tuesday, 18 June 2013

Diet Challenge !! 15kg nk kene turun bulan pose nih..

As salam kawan2 semua...

Haaa ko, aku  kene turun berat 15kg dlm bulan pose nih yea..sejak gi kelas aerobik dah ade instructor yg jaga kita nih kene la sahut cabaran nih..klu tak buang duit jer ko gi kelas aerobik tapi tk impak ape2 pun..hikhik...bkn mudah nak buat tanpa ade sokongan dr kawan2 tapi alhamdulillah kawan2 kat Primadona Fitness Studio nih mmg sporting..support kengkawan nak kurus..saling kongsi menu ape mkn hari nih...ehehehe...skrg nih dah 2 minggu aku join aerobik nih ade perubahan selain aku skrg jaga makan tau...ahahahah..kene tahan gak..bg aku mahal mana pun produk yg korg beli tapi tanpa exercise kkdg tak jadi jugak..termasuk la aku ni haaa..kene wat exercise sbb membakar lemak yg dah tepu tuh...ehehee..metabolisme pun rendah so, bila dah aerobik nih metabolisma meningkat skit...hikhik..tak lama lagi bulan puasa, aku cuba buat DIET CHALLENGE turun 15kg..wooo..byk tuh...kene prepare menu ape aku nak mkn nnti..klu tak mmg ke laut la jwbnya yea..kene tahan la yea..sbb raya nnti aku nak vouge giler..ahahahaa...kasi satu kg terperanjat tgk aku dah kurus...ehehehee...

klu korang nak join aku diet challenge nih, jom sama2 kita berkongsi2 idea menu yg sesuai supaya kita berpose nnti tk la penat dan letih...hikhik..klu tak jom la mkn Coklat Love Habibi..haaaa...mmg bertenaga satu hari...lepas ni saya akan kongsikan ape sahaja berkenaan dgn diet saya..uollss bole la jadikan panduan..tu pun klu nak diet disamping saya menceritakan produk2 JSD..entry akan dtg saya akan cerita testimoni aku sendiri setelah memakai JPD yea....dan testimoni2 yg lain..

Oleh itu, jom uolls sama2 kita diet challenge 15 kg dlm bulan pose...

CHAIYOKK...CHAIYOKK..U CAN DO IT LILY..

Thursday, 13 June 2013

Dah jadi rutin harian..

As salam sume..
Hopefully uollss sihat2 belaka yea...

Ada lagi lebih kurang 45 minit nak balik umah...ptg2 nih mata pun dah mengantuk sgt nih..2 ke 3 hari nih tk cukup tdo..sib baik coklat love habibi JSD membantu memberi tenaga supaya dah 'ter'lemau sangat kat depan PC bila wat kejer..lelap 10 minit pun dah kira ok..leh sambung kejer..tp ni mmg tkleh tahan mata pun dah pedih tgk skrin komputer nih..ni pun menaip nak tulis blog ni pun tahan2 gak matanya...sejak berjinak2 dgn class aerobik ni lagi la tdo mlm mmg lena..sib baik bole bangun pg lagi..klu tak alamatnya anak tk gi sekolah la jwbnya sbb mamanya terlajak tdo..hikhik..

Tapi uolls nak tahu, sejak amu mengamalkan produk JSD nih, walaupun tk cukup tdo, masih lagi bertenaga nak bangun pg..tk malas dahhh..klu dah terjaga terus jer bangun gosok baju pastu mandi dan solat subuh..klu sebelum nih, nak bangun tu punya la malas..mata pun nak tertutup jer..berat je bdn nk melangkah mandi dan bersiap..tu la dia penangan produk JSD nih..

Mandi tuh tk kira la pagi atau balik kejer, tak pun bile2 jer mandi, mmg tak sedap klu tak gunakan MAGIC SLIM SOAP, utk menghaluskan kulit, menggebukan kulit dan menghilangkan selulit yg ada..FEMININ WASH lak utk kebersihan miss v kita tu la yea...segar rasanya badan..sabun tuh jugak boleh menghilangkan bau badan gak..dah bersiap2, hantar anak sekolah ters gi kejer plak..klu hubby ade rumah kene la hantar hubby gi kejer dlu..dah settle masuk opis amik sarapan...skrg nih srpan pun kene tgk gak..klu bole tknk amik yg berat sgt..kene jaga mkn skrg nih...saya skrg nih mengamalkan produk JSD shj..tk mkn produk lain dah..baik tuk dlaman wanita atau pun nak slimming..aku nih klu nk diet kene jaga mkn, klu tak mmg tak turun laa tak tahu la ape sbbnya...cuba diet makan dan wat senaman..tu yg gi class aerobik..dpt mengeluarkan peluh dan memecahkan lemak2 tepu yg ade di samping amalkan JSD..mmg terbaikkk...walaupun tk turun byk tapi ade perubahan positif..hikhikhik...pas sarapan pagi dah tentu aku kunyah COKLAT LOVE HABIBI supaya dpt memberi tenaga, melawaskan pembuangan klu aku terlebih mkn..mengawal selera tuk aku mkn tghari..tghari tetap mkn..tkleh nak skip sbbnya nnti bile makan malam ko akan byk...skrg nih nak ke taknk kene wat exercise skit walaupun tk gi class aerobik..In Sha Allah, usaha tangga kejayaan..tkleh nak give up klu nak kurus nih..kene kuat semangat..alhamdulillah kwn primadona aku kat kelas aerobik begitu positif thinking..byk bg semangat kat aku tuk aku teruskan matlamat nk kurus nih...

Uollss semua yg ingin kurus cam aku kene kuat semangat..kene positif..klu ade org kutuk, lantak ke dia la nk ckp kita ape..pastu kene la cari kawan yg bole bg semangat kat kita bkn downkan semangat kita yea..sbb aku dah kene kengkawan yg camnih..skrg nih pun aku kawan yg ada positif thinkinh jer..bkn nak berlagak tapi tknk pisang berbuah 2 kali...dah kene teruk dgn kengkawan..so, ape tggu lagi jom cepat gerak ke hadapan..jgn pandang ke belakang...teruskan perjuangan..chaiyokk..chaiyokk...

Monday, 10 June 2013

Aktiviti baru - Kelas aerobik..

As salam

Ter'update' lagi blog ari nih..ahahahaa...kali nih sajer je nk share ttg aktiviti baru aku ni haa..senaman aerobik..sblum nih tk penah nk join2 class aerobik nih..tk tahu kat nilai ni mana..puas cr dgn pakcik google tp tk jumpa yg kat nilai...last2 skali terbaca majalah rapi keluar la pasal PRIMADONA FITNESS CENTRE nih..ni dkt ngan umah mak aku..kat blkg tesco jer..mmg best laa..agak2 balik umh mak aku, gi la join class aerobik nih..mula2 join tuh, perghhhh mmg mengah laaa..dah lama tk exercise camtuh..tp best..peluh jantan sume keluar la mlm tuh..hikhik..dpt kawan baru jgak...kat ctu mcm2 tips nk kurus diorg kasi..berkongsi2 cerita dan bersaing nak kurus secara sihat..ahahaha...almaklum laa berat dh naik nih..dah tknk makn ubat2..skrg nih nak blajar kira kalori dan wat senaman..In Sha Allah..usaha tanda kejayaan...





ni la dia primadona2 yg beraerobik mlm yg aku join tuh...yg dlu diorg nih sume ade yg montel cam aku gak...ahahaha..tapi selepas join class aerobik nih dan ikut tips yg kwn2 suggest, alhamdulillah dah ade penurunan..ehehe...ni la dia kawan2 baru aku yea..mmg giler2..ahak3..best kenal ngan diorg nih..tk lokek nk bg tips camner nak kurus..terus semangat nk turunkan berat..instructornya pun sporting nokk...In Sha Allah, mlm nih aku join lagi klu husband aku balik lmbt laaa..biasanya aku join bile balik Beranang jer..klu tk senaman kat umah jer..klu rajin..ahahahaa....tgh cr2 kat youtube aerobik zumba..class gitu..klu saper area berdekatan dengan PELANGI SEMENYIH, jom join us aerobik at PRIMADONA FITNESS..

Ishh..lama tak update !!!

As salam uollss...

Lamanya tak update blog nih..tk berkesempatan nk menulis..ni pun sbb bosan lak duk kat opis nih..biasa la hari isnin..cuti sekolah pun dah abis..mood cuti 4 hari lepas pun ade lagi..ahahahaaa...

Bulan June nih bln aku and the family sambut besday..bermula dengan besday cucu aku 5hb....ahahah..dah ade cucu aku ni rupanya..tapi lum tua lagi tau..ni nenek muda tau..masih belia remaja lagi..hikhik..korg jgn tak tahu, aku nih dah ade 4 cucu tau..tahun depan tambh lagi sorg cucu...ahahahaa...aku nih kawin ngan suami yg ade anak bujang..so, bile dah kawin tuh dpt pangkat nenek tapi my cucu semua panggil aku NANNY..hikhik..tkde la nmpk nenek la sgt...bulan june ni termasuk la besday mak cik, abg, dan ank sulung aku..termasuk la diri aku sendiri pada 6hb ari tuh...HAPPY BESDAY to ME..hikhik..dah 33 tahun rupanya..tp muka masih maintain cute..ahahhaaa...

Sempena dah umur aku berganjak ke angka 33 tahun nih, azam aku nak kuruskan badan dan nak jadi seorg biznes woman yg berjaya, jadi isteri solehah dan jadi ibu yg paling best dlm dunia nih utk anak2 aku..aku juga berdoa agar tahun 2013 nih ade luck utk kehidupan aku...dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik..kene jaga mkn pasnih uollss...hehehee...harapan utk aku biz produk JSD nih, aku bole tolong kaum wanita diluar sana yg mempunyai masalah berkaitan dengan dalaman wanita...klu tk dijaga dr sekarang akan jd lebih parah..jgn biimbang, setakat yg saya amalkan tidak mendatangkan kemudaratan...In shaa Allah...