Monday, 23 September 2013

Program “Primadona Health & Fitness Management” (PHFM)



















Terlebih berat badan?
Ingin MEMBAKAR LEMAK? 

Sakit lutut? Sakit pinggang? 
Pra-DIABETES? Pra-HIPERTENSI?
Mengidamkan berat badan yang IDEAL? 
Berat badan sukar turun selepas bersalin?
Inginkan KEMAJUAN di dalam latihan senaman?
Ingin menurunkan berat badan sebanyak 15kg-20kg lagi? 
Kandungan GULA atau KOLESTEROL terlalu tinggi di dalam darah?Lemak tepu berlebihan di LENGAN, PERUT, PEHA atau PUNGGUNG?
Berat badan tergolong di dlm kumpulan OBESITI tahap 1, 2/ 3? 
Mengekalkan KECERGASAN SEPANJANG HARI tanpa lesu x bermaya? 
Ingin mendapatkan bentuk badan yg MENARIK atau SESUAI SEBELUM Majlis Pernikahan/ Majlis Khas? 

MARILAH SERTAI KAMI... di PRIMADONA FITNESS STUDIO

Dengan hanya membayar yuran sebanyak RM 380/seorang SAHAJA... anda boleh menyertai Program “Primadona Health & Fitness Management” (PHFM) selama tiga (3) bulan berturut-turut mulai Oktober hingga Disember 2013 ini. Ya, HANYA RM 380 untuk tiga bulan. Siapa berminat sila pm butiran diri anda seperti; nama, no. telefon serta alamat email anda bagi memudahkan pihak pengurusan Primadona Fitness Studio memberi maklumat lanjut berkaitan Program Istimewa ini. Berikut adalah jadual bagi "Primadona Health & Fitness Management" yang telah dirangka bagi memudahkan anda menyusunnya di dalam kalender aktiviti sihat cergas anda sepanjang Oktober hingga Disember 2013. .



Camner kengkawan ???..program nih ala2 cam Kelvin Zahri tu laa...hikhik..Instructor yg handle program ni adalah seorg yang berpengalaman dalam fitness Adasandha Anuar..

mari kengkawan kita perhebatkan lagi program nih...klu nk tahu lg lanjut ttg program nih like page PRIMADONA FITNESS STUDIO kat fb..yg diatas tu jadual class tuk fitness yea..sori yea kecik tk nmpak..klu nk tgk programnya gi like page studio tu yea kengkawan...aku aerobik pun kat cni laa...

Thursday, 19 September 2013

Percubaan set slimming shaklee...

As salam uolls..

Entry kali nih aku nak kongsi ngan korg pasal set slimming shaklee nih..nak tahu ape yg aku amik, ni ha dia..




ni la set slimming aku tgh mkn..aku baru mkn dlm 2 hari nih..lum pe2 lg yea..permulaan nk proses..hikhihik..yg aku amik ni yg biasa jer...ada lagi supplement yg korang kene mkn..tu set yg lengkap dan superb dan ada lebih budget..ni jer yg aku mampu ikut budget laa..korang mesti ingat set ni mahal kann...actually aku kenal produk shaklee ni pada tahun 2011..masa tuh aku preggy ank no.3..nk cr supplement tuk bykkan susu la kononnya...nak breastfeed baby sepenuhnya laa....masa tuh aku rasa mahal sgt shaklee nih sbb kene beli full set dah beratus2..ahahaha...tak tahu plak aku shaklee nih ade set budget gitu..makanya pada masa itu aku lupakan aje nk beli..pastu aku ingat dia tuk bykkan susu jer tapi sebenarnya shaklee nih utk semua..nak cantik kulit..nak awet muda..yg paling aku suka ada set slimming nih..tu la bak kata pepatah tk kenal maka tak cinta..sbbnya aku ckp camtuh sbb kita tak tahu hgnya..tgk bekas mmg besar..mkn tuk tahan 1-2 bln..dlm fikiran mesti korang ingat beratus2 kan...set nih tk smpai pun RM500 - RM600 ...ni pun ada kwn aku dari Perpustakaan Awam Terengganu yg pm aku kat fb ajak aku nk try tak set budget slimming...mula2 dia suggestkan aku 2 item jer..lecithin+alfafa jer...ermmm..bila aku tgk hg yg dia tawarkan pun menarik..tk la smpai RM500..pastu leh tahan sebln mkn..ermm..menarik!!..di situ la bermulanya aku search pasal shaklee nih..aku baca testimoni dan aku tanya org lain yg dah guna shaklee nih..semuanya tidak memberi kata TIDAK BEST..sume kata mmg superb...woowww...lagi aku teruja...ahahhahaa...pkir punya pkir..aku pun order 2 item tuh..alhamdulillah kawan aku tuh bg hg yg ckup istimewa....tq kak Mal Omar....satu lg tuh ESP tuh aku tanya kat sorg lg kwn aku..pun bg hg istimewa..tq kak Azmira Ismail...so, aku pun tggu la smpainya brg2 yg dipesan...ahahha...skrg nih masuk hari ke-2 aku amik supplement nih..ari nih aku amik full...smlm aku amik mlm jer...hikhikhik...sbb brg smpai ptg..

Bila aku mkn jer, aku asyik sendawa jer..mmg byk angin aku nih..patut la nak berangin jer...ahahaa...cam biasa kene minum air 3Liter sehari..ayoyoyo...mmg ke tandas je la dibuatnya...lg satu yg aku suka supplement shaklee nih tk la turun secara drastik cam separuh ubt kurus nih..ambil masa gak..kene konsistant mkn dan kene la diet jgak yea..klu bole senaman tu lg bagus..tk turun byk kene konsistan 3-5 bln..baru nmpk perubahan yg ketara..tapi kak Mal Omar tuh dlm masa 3 bln dia turun 10 kg..byk kann..tu yg best sbb dia dah buktikan..so, tggu pas nih aku update yea..bole dikatakan shaklee nih tuk seisi keluarga..suami isteri, mak ayah..anak2 kita..mana yg ade penyakit darah tinggi, kencing manis, jantung, sakit sendi/sakit lutut pun ade supplementnya..nk tak nk jer nk beli..aku pun suggest kat mak aku tuk supplement sakit lutut..tapi tggu bln dpn laa..ahahaa..bln nih dah pokai sbb beli akunya set nih...satu lagi kepada ibu2 yg nak bersalin tuh amik la set berpantang shaklee nih..sbb tk effect ape2 pd baby malah menyihatkan bby dan kita..sbb aku cakap camtuh kkdg klu set bersalin yg jamu nih bole buat anak kita jaundis..so, bila dah jaundis di larang sama sekali utk ambil jamu..nnti bby lg bertambah teruk...akhirnya tak mkn membazir jer..beli pun beratus gak kann...fikir kesan pada ank yea...

Wednesday, 18 September 2013

Takde air

adehhhhh...susah tul tkde air ni kan..nk kencing..nk berak sume terbantut...takkan nk tahan smpai kul 5.00 ptg pulak kannn...tghari td pun sblum masuk opis buang dlu ape yg patut kat kedai mkn..klu tk kang tertahan2 la nnti..di sbbkan itu laa aku sediakan sebotol air..korg nk tahu aku amik mana?? air minum sejuk panas tuh aku amik, isi dlm botol..so, klu nk gi kencing dengan muka selamba aku bw botol tuh dan masuk toilet..student2 yg ade tuh pandang je aku bw air..ade aku kisah..aku dah nk terkencing oiiii...janji aku bw air..tkde la aku lap pakai tisu je kan..dah 2 kali opis aku tkde air nih..heran gak masih paip pecah ker kat nilai nih..tp kat luar tkde la kecoh tkde air...cuma kat USIM ni jer yg tkde..ade gak jbtn2 yg masih ade..maybe tangki dia besar kot..ermmm...ni kat lib kering kontang giler..sib baik aku dah membuang pg2..tkde la sesak sgt nak buang yg besar..klu tak mmg aku balik umah la jwbnya nk berak..ahahahaaa....tkde tkde air pun ekon masih lg sejuk kat opis nih..tk la berenti..tu pasal lg nk wat aku rasa nak kencing jer..sejuk tuhhh...ni dah kul 5.00 rasa nak pecah pundi kencing nak tahan..klu yg keje balik kul 10.00 mlm tuh camner ekk...mana la korg nak gi membuang yea..hikhikhik...satu hal plak kene keluar gi station minyak atau kedai mkn yang berhampiran...ermmm...nasib la klu terjadi tuk kali yg ke-3..ahahahaa....

Thursday, 12 September 2013

Must be try it !!..

As salam kengkawan...

korang sihat tak ari nih?? dah hari khamis rupanya..cepat masa berlalu yea...sedar tak sedar dah nk ke hujung minggu...ujung minggu nih korang nak gi mana ekk...jom pi tgk pertandingan bunga api kat putrajaya..best kannn...tapi tu la konpem la penuh parking...silap2 tgk kat tepi highway jer..nk redah masuk ke marina putrajaya tuh tk lepas kuar plak...mesti ramai giler nk bw ank2 gi tgk kann...so, klu teringin nk gi tu silakan laaa yea..kene la pi awal skit nk cari parking...hikhikhik...

aku pun tk tahu nk gi ke tak..tggu green light dr husband gak laaa..sbb dia yg drive..ehehehee...aku dah malas nk masuk putrajaya klu dah sesak..sesak napas dibuatnya...klu tak mmg aku duk umah jer layan citer kat astro tu je laa..nk wat ape lagi...pastuh makn..pas mkn tgh tgk tv lolap...ahahhaaa...camner la tak montel...hehehee...kata nak kurus ye tak..ahahahaa....sebut pasal nk kurus nih adehhh...pas raya nih mmg terasa ade kenaikan tapi secara skit2...penat sblum raya tuh aku punya la diet..walaupun diet challenge tk la smpai 15kg turun tapi turun 4 kilo tu pun dah rasa seronok dahhh...ermmm...kene wat sesuatu gak nih...byk la aku tgk iklan2 ubt kurus2 nih...baca je laa..sbb takut gak..kang bile dah minum pastu turun bila tak minum haaa kau..naik mendadak lak...kene cari yg betul2 supplement semulajadi..tkde bahan yg terlarang..ahahahaa...poyo jer...tgh2 mencari ada kwn aku nih pm kat fb nak cuba tak satu produk nih..produk ni glemer la jgak..mula2 aku kenal produk nih masa aku mengandung ank ke-3 ari tuh..ingat nak cuba set penyusuan tapi budget tk ckup lak..pastu aku tkde la try..pas kwn aku tuh offer aku terkejut gak..hgnya tkla semahal ayg aku sangka..leh tahan sebulan atau lebih sebulan...jimat!!..aku pun mula search kat internet..compare dgn produk yg lain..ermmm...leh tahan..ramai testimoni yg dah berjaya...so, korg nk tahu tak produk aper??? jeng..jeng..jeng...
ni la dia...mesti korg tahu laa produk nih...glemer klu saper ibu2 yg nak maintain penyusuan anak..amalkan supplement shaklee nih..in sha Allah klu ikut peraturan mesti berjaya...ahhaa...sekarang nih aku tggu brg smpai kat tgn jer..nak tahu ape yg aku makn dari produk shaklee nih...haa..tggguuuuuu...nnti aku update kat entry seterusnya yea...hikhikhik....

Tuesday, 10 September 2013

Cerita kaunter...

As salam kengkawan...

ermmm...ni tgh bosan duty kaunter pagi hari nih..lama tk bertugas kaunter sejak student cuti semester...layan la karenah student2 nih yea..yg baru tuh kira ok la nk layan sbb tk tahu nk guna sistem kat library nih..yg malas nk layannya student tahun 2 ke atas..dah lama belajar kat USIM nih pun ade yg tk tahu peraturan dan sistem kat library nih...tu yg paling aku marah..maknanya selama ni diorg nih wat endah tak endah jer rules yg ada...baik kat library atau universiti...main langgar jer...harap2 tkde la soklan2 yg sengal tuk aku nk jawab dgn jawapan yg sengal jugak...ahahhaaa....

Aku klu nak marah pun tk la membuta tuli..tgk pada keadaan la ape yg di tanya..klu tanya elok aku jawab la dgn elok..klu tanya kurang ajar, tgk mood aku plak..klu mood aku ok, hati senang, aku jawab dgn senyuman lagi..tapi klu aku tgh mood tk baik, mmg tgh sakit kepala ke, sakit pinggang ke (tgh alaminya skrg nih), mmg ini makan dia...tk kene marah mmg aku tk puas hati ler...hikhikhik...mesti korg ingat aku ni garang kann...ahahhaa...klu tak, camner dlu aku ni org gelarkan 'singa betina'...aku dpt gelaran nih pun dr staff library sendiri...padahal baru je masuk jd staff dah ckp aku mcm2...disbbkan aku marah student jer...tapi pada kawan yg dah lama kenal dgn aku, tahu la aku ni saper...garang ke tak garang...baik ke tak baik...terpulang la pada org..kita tk leh nk paksa2 org nk ckp baik pasal kita...tapi terasa sedih jgak dlu aku digelar 'singa betina' tuh...ingat lagi klu ade staff baru masuk kat lib nih mesti ade org ckp 'jaga2 dgn lily tuh..garang cam singa..'adehhhh...sedey beb...sampai camtuh skali org ckp aku nih..tp tkpe laa...garang2 aku pun ade student yg masih hormat dan kenal kat aku....dah jd menantu aku pun skrg nih (anak husband dah bujang2 daa) ade yg jumpa kat luar pun senyum, bg salam, berborak2 dan bole lg blanja lak tuh..walaupun tk blanja aku mkn besar, tapi setakat blanja jambu pun dah ckup menggambarkan student tuh ingat dan hormat kita sbg staff dan kakak yg bole minta tlg...

Tkpe laa...orang berbudi kita berbahasa...orang mencaci kita bergembira sbb dpt pahala klu diorg asyik mengutuk dan mencaci kita....satu hari diorg akan dpt balasannya... terbukti sudah segala2nya...kene muhasabah diri agar kita sentiasa ingat kita berada di mana...hidup seperti roda...klu dlu kita di bawah, satu hari akan berada diatas dengan usaha dan tawakal, tapi klu kita berada di atas terlupa dan terlena di mana kita di atas, nescaya satu hari kita akan berada di bawah juga...


JAMU EMAS (Utk Kencing Manis)

JAMU EMAS RM65/60BIJI

KANDUNGAN BAHAN:

bahan semulajadi ini agak susah dapat ada diantaranya adalah tebu gajah yg belom ada org tanam kecuali didapati daripada hutan simpan.

KHASIAT:

utk supplement menurunkan kadar gula dalam darah utk pesakit kencing manis.

CARA PEMAKANAN:

Rujukan bahan bacaan utk dos yang bersesuaian

1- bacaan gula 7 – 12: ….. 2 kapsul 1 malam sebelom tido

2- bacaan gula 13 – 30: ….. 2 kapsul pagi > lepas tu rehat tido, 2 kapsul malam sebelom tido

3- bacaan gula normal: …. 1 biji sehari sebelom tido. suka hati lah nak makan apa tak perlu pantang

** jika level gula sudah turun makan ikut dos yang telah diberi tindak balas akan kerap kencing atau buang air cirit2

***INFO TAMBAHAN:

Q: kalau penyakitnya 3 serangkai, boleh guna x yea…

A: boleh…

Q: bila ambil ni, pil kencing manis kena stop kan sis?

A: jarakkan 2 jam kalau dia makan ubat hospital + insulin jarakkan 2 jam juga 2 pagi 2 mlm sebelom tido

Q: orng mengandung ada kencing manis pun boleh makan? mengandung tu gestational diabetes.. bahaya makan jamu semasa mengandung… tp nak tahu juga kalau produk JSD ni boleh utk Gestational diabetes

A: org mengandung tak boleh dear

Friday, 6 September 2013

JAMU JALINAN CINTA & JAMU AKU DARA

Assalamualaikum...

Jom kita ketahu ape perbezaan antara JAMU JALINAN CINTA & JAMU AKU DARA!!....

apa beza consume jamu jalinan cinta dan jamu aku dara sebagai supplement harian.


gini nak cerita.

2 jamu ini sgt berbeza bagai langit dan bumi.

jamu aku dara = mencederakan.
iaitu memanaskan badan heat yg paling tinggi, tajam. menolak apa jenis lendir keluar dari badan termasuk migrain lendir akn keluar dari hidung, mata dan kahak.
darah beku, selaput tebal boleh cair termasuk lemak2 tepu.
pengambilan Jamu Aku Dara hendaklah dikawal.
pengambilan tanpa pengawasan boleh menyebabkan rambut gugur, terlalu byk bpeluh sehingga lemah, demam panas suhu tinggi, sakit pinggang dan ari2 diakibatkan pecahan cyst mahupon febroid.
pengambilan tanpa kawalan juga boleh mengakibatkan bau badan busuk akibat panas pecahan lemak.

jamu jalinan cinta
adalah bersifat merawat.
menyembuhkan luka2 dalaman badan dan rahim spt luka lepas bersalin, luka selepas keguguran janin, luka selepas gugur darah beku, febroit dan cyst.
jamu jalinan cinta bersifat lembut menyembuhkan luka2 kecil spt jerawat, kudis, kayap
dan bersifat anti kanser yg boleh mencegah akar2 bisul.
jamu jalinan cinta
amat sesuai utk wanita yg mementingkan kesihatan dan kecantikan.
kandungan manjakani, kacip fatimah, belut, ikan haruan, lempoyang, kunyit putih, kunyit hitam dll lagi herba mmg khas utk sistem kesihatan dan kecantikan.

di syorkan..
bagi wanita yg obesiti sila lah makan Jamu Aku Dara.
bila berat badan berlebihan.
piyed susah utk kunjung tibe.
ramai yg obesiti bertahun2 tak piyed n mgalami cyst.
Jamu Aku Dara complete utk mghakis, memecah dan mencairkan...
ambil dan makan Jamu Aku Dara utk 1 tempoh shj yg ditetapkan sehingga sembuh

bagi wanita yg sehat dan normal
di syorkan jamu jalinan cinta.
keep your figure maintain, kulit yg mulus tanpa cela, rahim yg sehat.
ambil Jamu Jalinan Cinta
biarlah berpanjangan utk awet muda

agak2 uolss..
uolss punya Jamu Aku Dara
atau
Jamu Jalinan Cinta ?????

Syawal telah pun berakhir..

As salam uollss...

Lama tak update blog nih...tk berkesempatan nak update...hari nih dah 30 syawal..cepat masa berlalu kannn...rasanya baru semalam jer 1 syawal..rupanya dah sebulan masa berlalu...ni nk tggu raya haji plak..dalam dah nak abis raya nih ade lg yg wat jamuan raya kannn...opis aku ari nih pun wat jamuan raya..adehhh sendat perut nokk...mmg raya nih hilang diet aku..setelah bertungkus lumus menurunkan berat sebelum puasa dan semasa puasa, tiba jer 1 hari raya, punah segala diet aku...adehhh...nk kene mula balik pas raya nih..kene ada keazaman baru nih...esok pun ade lg jamuan raya...dah abis raya dah oiiii....jamuan raya kat taman umah aku lak....nk wat sblum nih tk sempat..ade yg tkleh join..minggu ni jer dpt berkumpul sume..mcm yg masuk dlm perut nih...lemang, rendang, nasi impit, satey...air toksah ckp laaa...mcm2 kaler ade..oren, pink, merah, hijau, coklat, mcm2 laaa...sumenya air batu jer...lg laaa senak perut...nk mulakan aerobik balik pun bercinta nih...mmg tk larat nih...tkpe kene wat perlahan2 supaya otot2 aku nih tk terkejut balik...kang tk pasal2 sakit satu badan...naya je nnti...rasa dah menggolodak dlm perut aku nih..rasanya tk la mkn byk sgt..tp kenyangnya aduhhh....hikhikhik...nk turunkan 4 kg punya la bekerja keras buat aerobik dan amik masa sebulan setengah..nak naik bdn sehari jer ckup naik 1kg..stresss mak nyah....mana tknya gi raya 5 buah umah..dr pg smpai ke mlm..mkn jer..umah pertama ok lagi..masuk umah kedua pun ok lagi..masuk umah ketiga mkn kuih je..umah keempat minum air jer..smpai umah yg kelima tkleh minum takleh nak makan...dah tak larat...mata pun dah tk larat nak angkat..pkir nk balik umah je tuh...dh smpai umah lega rasanya...bangun esok pagi perut meragam sbb smlm mkn mcm2..berebut2 toilet dgn kakak dan abg2...ahahahaaa...anak2 pun sama...pengajarannya kat sini jgn terlalu ikut nafsu mkn anda..ni la akibatnya..tak guna aku bekerja keras berdiet..sumenya hampir musnah..tp blum terlambat...akan diusahakan juga...semoga berjaya !!! chaiyokk...chaiyokk...