Friday, 7 November 2014

Rezeki 2014..

Assalamualaikum kawan2 semua...


Lama tk update blog nih..rindu plak nak mencoretkan sesuatu...hikhikhik....cuma update kat fb jer...diam tak diam..pejam celik pejam celik dah bulan november ye tak?? dah nk abis tahun 2014 dahhh...kejap jer masa berlalu kann...dah nk berganjak tangga umur lagi...hikhikhik...berganjak juga tangga gaji..eh, camtu plak...jgn amik hati ye kwn2..gurau2 jer...

Sebenarnya, saat aku menulis entry nih, hati ini melonjak gembira disbbkan tahun 2014 nih adalah tahun rezeki..hikhikhik...alhamdulillah, syukur yg teramat sangat....klu nk tahu biar gambar berbicara...ahahha...

Anugerah Sukan 2014


Haaa..tu dia..comey tak kak ton...masa kejadian nih di hari Anugerah Sukan 2013...aku salah seorang penerima anugerah bagi team aku yg menang...mula2 ingat my bff jer yg dpt anugerah..ok la kann..mmg ucapan tahniah berbakul2 la..alih2 aku tgk email dpt jugak...rasa cam tak caya tp bila dpt surat mmg betul aku dpt...tp bkn menang anugerah individu...tapi tuk satu team...tk sangka plak team boling dapat anugerah pada hari kejadian...yg nih aku dapat Anugerah Pasukan Harapan Staff 2013...tak sia2 aku gi SUKUM kat UTM ari tuh..ni la hasilnya...skali team ngan my bff cikpuan Azura...tp dia up skit dapat Olahragawati sbb masa SUKUM dapat ke peringkat MASTER...tu dah kira org terror2 dah membaling....dpt anugerah nih pun dah ckup bermakna bg aku...tapi ade satu lgi anugerah yg lagi bermakna dlm hidup aku, dan dlm kerjaya sebagai Pembantu Perpustakaan....nak tahu, meh tgk gambo...hikhikhik



Ni citer ptg smlm...alhamdulillah tak sangka sebenarnya aku dapat anugerah nih...dah 11 tahun kejer baru dapat...sblum dpt surat tuh, bos dah bg tau aku akan dpt anugerah nih tp masih tk caya..takut nk mengharap..takut kecewa...sbb nk dpt anugerah nih bkn senang...kene jga semua dr segi keje, disiplin, pengetahuan, pencapaian setahun dan sumbangan pada jabatan atau universiti...bila dah dpt surat tuh mmg bersyukur sangat2...rasa tk jejak tanak kaki..ahahhaa..jgn ckp aku hantu plak yea...tap cam rasa diawang-awangan ko...tu la anugerah yg diharapkan ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG...first time dpt tuh teruja terlebih skit...hikihihihi...dah dpt nih kene la maintain kecemerlangan tuh yea...jgn leka dgn anugerah...sebenarnya dpt anugerah nih lg besar tanggugjawabnya...org akan tgk kita nih nnti cemerlang ke tidak..apr keje yg kita buat mesti dpt perhatian..bagus ke tak..kata dah cemerlang kannn...itu semua suara2 yg tak berpuas hati semuanya...so, ape yg patut dibuat???..pekakkkan telinga jer...klu asyik nk dgr ckp org mmg tak kemana...sbb aku dah buktikan...klu dlu asyik nk dgr ckp org jer..jgn buat tuh..jgn buat nih...langgar je semua... ape yg penting klu nak berjaya kene yakin pada diri sendiri...buat yg terbaik dan buat mengikut arahan yg betul...so, jd lah dlm satu citer CICAK YG PEKAK...jgn nk dgr kata org..mulut org mana la kita nk tutup kann...biarkan lah dia berkata2...

Inilah dia dinamakan rezeki...InsyaAllah rezeki Allah tu luas..walaupun tk dpt dlm bentuk wang ringgit sekalipun dpt penghargaan ucapan pun dah dikira rezeki...dpt hadiah jam tanga RM10 pun sebenarnya pun dikira rezeki...setiap yg kita dpt semuanya rezeki dr Allah..jd sentiasa la bersyukur dengan selalu menyebut Alhamdulillah....dah berceramah pulak ye tak???....

Go lily go....teruskan perjuangan
Teruskan bersemangat untuk menjadi insan yg cemerlang...
luv uolls..





Saturday, 6 September 2014

Geng sama2 wat giler...hikhik



hikhikhik....
pg jumaat wat giler...
tapi mmg best...very cool my frenz..


 kami lagi...ahahahhaaa....
kami mmg suka selfie..
selfie lg di pg jumaat sebelum nk wat keje panjat memanjat...
tapi tk jadi sbb ptg ari hujan...
so, kami makan2, borak2, dan selfie lagi...
wakakkaka....
KAMI MEMAMG SUKA SELFIE..

we are frenz...
my BFF cikpuan Azura...
thanx sanggup jadi kawan aku yg giler nih..
thanx sanggup layan kawanmu ini yg byk sgt masalah...
thanx sbb selalu belanja kawan ko yg kkdg sengkek nih...hikhikhi..
thanx sbb selalu pinjam bahu...
thanx selalu bersama aku...
thanx for everything my BFF....luv u laa...wakakkaka....

to nasir and naz, thanx sanggup la nk layan akakmu yg giler ni tau...hikhikhik...

wehuuu....

Wednesday, 11 June 2014

Sukan staff antara jabatan sudah bermula....

As salam genk2 blogger....

Skrg nih semua org tak sabar nak tgk World Cup 2014 bermula..masing2 sibuk beli baju jersi team kesayangan diorg..ahahah...aku ok jer..cari gak la baju jersi tuh tp tak la excited sgt nk beli tuk sokong team World Cup....lagi beberapa hari jer lagi demam World Cup ni...dlm sibuk World Cup nih kat opis aku pun duk sibuk adakan sukan staff antara jabatan..biasa la acara tahunan kat opis aku nih...cam biasa aku main game peberet ler...volleyball ngan netball la apa lagi...tp tahun ni ade kelainan skit...sbb team dah berubah...tu yg rasa janggal skit main ngan org tk biasa...ahahhaa...tapi ok jer...aku turun pun mmg nk kuarkan peluh jgak....dah seminggu aku diam tak gi jogging...tu gara2 husband aku tk kejer lori rosak..mmg rosak plan aku seminggu...susah skit aku nk turun gi jogging..ade jer nk suh aku balik cpt..dia nk pakai kete laaa...nk gi tesco laaa...nk gi giant laaa....ermmmm....2 minggu nih aku dah sound awal2..aku ada game...klu tak, ade jer halnya nnti...cuti sekolah ni senang skit..tk terkejar nk amik ank sekolah...klu tak mmg terkejar2 nk amik ank....tp minggu depan dah start sekolah...letih la mak jemah...hikhikhik...

Semalam dah bermula game pertama..ternyata tak menjadi skill aku smlm ahahhaaa...skill la sgt...uhuk...padahal tk turun tranning 2 hari sblum...org suh turun gi balik umah..ari isnin EL...nk gi tranning malas..tdo kat umah..so, jadinya main cam hampeh la smlm...ari nih nk wake up wat yg terbaik...uhuk..poyos jer..cam tournament peringkat kebangsaan la plak....ahahahaa....pe2 pun good try my game smlm...yehaaa....


USAHA TANGGA KEJAYAAN !!

MAJULAH SUKAN UNTUK DIRI SENDIRI...hehehee....


Friday, 6 June 2014

Happy Besday to me !!!....

As salam...

Sudah lama tidak menulis di sini...hikhikhik...mak jemah tk sempat nk menulis...tapi pada hari ini, di hari keputerian aku yang ke-34, aku nk tulis gak...betapa gembiranya hatiku pada hari ini bkn dpt hadiah besar yea..cukup la kawan2 wish kat fb or sms or what'sApp..tu dah buat aku gembira sesgt..speselnya dpt wish dari org yg kita sayang..betul tak????....alhamdulillah pada hari ini masih bernafas lagi...semakin umur kita meningkat semakin kita matang dlam kehidupan...walaupun aku dihujani pelbagai dugaan yang berwarna-warni tapi itulah yang mematangkan fikiranku...tu akan jadi semangat untuk teruskan kehidupan demi anak2 tersayang....impian untuk aku nk kuruskan badan pun berjalan dgn lancar...ahahhaa...alhamdulillah pada hari lahir aku tahun ini aku dah melepasi fasa angka 8Xkg...wahhhhh...teruja jgak bila timbang angka tuh tk lg mencecah ke 8Xkg...aku akan teruskan perjuangan walaupun lambat..tkpe..asalkan ade penurunan tapi jgn ade kenaikan...kenaikan pangkat tkpe...hikhikhik....

Dalam aku kegembiraan pada hari jadi aku ni, ade lg satu berita gembira yang aku dpt...inshaAllah sekiranya Tuhan berikan rezeki tuh, aku ucapkan syukur alhamdulillah...setelah sekian lama...ahahha...tp kene tggguuuu yea..klu rezeki tu ade, aku war2kan pada korang ekkk...ahahaa...doa2 semoga impian itu jadi kenyataan....

Azam aku pada hari ini ialah buat yang terbaik untuk diri sendiri, jd mama yang terbaik, jadi isteri yang solehah, dan jadi insan yang berguna...aku berdoa semoga dipanjangkan usia dan semoga dimurahkan rezeki..semoga kehidupan yang akan aku lalui selepas ini lebih membawa keberkatan dan kegembiraan buat diriku...dengan ini aku ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada suami dan anak2..dan tima kasih juga tak terhingga kepada ibuku JELINA BT ARSHAD kerana menyayangi ku walaupun aku pernah melukakan hatinya...tetap bersama aku walaupun aku susah dan senang..dia lah tempat aku mengadu bila aku dilanda kesusahan..dan tak lupa juga jasanya sanggup menjaga ankku...thanx mak..love u a lots....

HAPPY BESDAY TO ME !!!!....

Monday, 24 March 2014

Alhamdulillah...perubahan yg positif...

Assalamualaikum...selamat petang...

Tak sabar rasanya nk citer kt korang sumer...ahahaha...nampak riak dah tuh....hikhikhik...jgn korang pkir bukan2 plak...sebenarnya dr smlm aku teruja sbb makcik aku smlm kata aku dah kurus...haaaa kau..berseri2 muka aku kene puji...hikhikhik...ye la klu sblum nih asyik tanya bila aku nk kurus jer kann....sblum nih pun ramai yg tegur aku dah kurus skit..agak berjaya jgak la diet aku kann..plus aku mkn supplement..lg la membantu..pae2 pun jgn selesa sgt dgn pujian..leka dgn pujian, nnti tk ingat melantaknya nnti..ikut sedap ank tekak je laa...balik dr lunch pun bos ade puji aku nmpk dah kurus..padahal tkde la slalu tk nmpk aku..hari2 kot kat opis..tp ckp aku kurus..hikhikhik..maknanya mmg sblum nih aku GEMOKKKK....ahahaha....skrg nih aku cuba TIDAK mkn supplement...cuma, jaga pemakanan...klu bole ptg atau mlm bole la aku gi gym atau aerobic..maklum laaa..cuti sekolah...anak2 dah hantar balik kg..bole la aku workout habis2an minggu nih...aku cuba cabar diri 7 hari 7kg..ahahhaa...apakah ianya berjaya atau tak?? kene la ikut ape yg disarankan..td pun dah terlepas mkn...ahahahaaa....org suh jgn mkn nasi 2-3 hari nih, aku dah cekik nasi dahhhh...tapi kuantiti yg skit yea..masih tahan lg nafsu...ingat pesan sifu Kevin Zahri, segenggam jer...tkleh lebih...ahahaa..tgk mlm nih camner lak dinner yea..tp ok kot sbb tak msak..klu masak hancur gak diet aku...hikhikhik...utk ketegangan kulit supaya tk kendur bila kurus aku pkai sapu2 jer..harap2 lotion tuh bole mengecilkan saiz bdn kasi mantappp skit..insyaAllah...kene rajin sapu la yea..klu berjaya, aku kongsikan ape yg aku buat dlm masa seminggu ni yea...doa2kan laaa aku berjaya buat..nk jd tauladan pd sesiapa yg nk kuruskan bdn...tk elok lokek2 ilmu nih..klu nk ikut, ikut laa..klu tknk tk mengapa...aku tk kisah...aku pun amik panduan dr org lain jugak...majalah kesukaan aku skrg nih RAPI...byk panduan yg bole dpt dlm majalah nih...menu org diet pun ade...cara org yg dlunya besau skrg dah kecik pun ade..so, bole jd panduan kepada aku..lg lebih semangat selain aku baca kisah2 org yg dah success dr blog Kelvin Zahri..simple jer...korang buat korang dpt...lg satu nk kurus kene kuatkan azam dan semangat...azam aku nk GOJESS raya nih nnti...ahahahaa....tk sabar plak rasanya...insyaAllah dlm masa lagi 3 bulan nih, buat yg terbaikkk...jdkan impian jd kenyataan...yehhaaaaaaa.....

Thursday, 20 March 2014

Dukacita dimaklumkan...

Assakamualaikum kawan2 semua...

'Dukacita dimaklumkan".... ahahhaa...cam gempak jer tajuk entry nih kan...mesti korg terfikir ape maksudnya kannn...ade yg antara korg pikir positif dan ade juga yg pikir negative kann...aku post ni kat fb, mcm2 diorg ckp..ade ker diorg ckp aku preggy lagi...ahahahaa...tk la kot..dah abis kouta dah nih...mana bole..hikhikhik...cam gempak jer kann...sebenarnya kwn2, aku ade minta nk wat program sangkutan kt JPN..korg tahu tak JPN tu ape??? JABATAN PEGUAM NEGARA...nk blajar wat pengemaskinian akta dan belajar tentang perundangan..maklum laa..keje kat library nih duk kat koleksi undang-undang kene la tahu ttg pengemaskinian akta..klu tak susah la student nk tahu mana satu yg updating...so, aku mmg teruja nk gi sana...ahahhaa...menyelam sambil minum air namanya...leh la ngular2 jap kt alamanda kannn..ahaha..niat tak baik dah tuh...bole la berjimba2 dengan kawan2 yg keje kat putrajaya tuh...lg ade niat tak baik...ahahhaa...bos suh gi wat keje tp niat ade lencong skit...hikhikhik...bertuah punya staff...aku dah hantar surat dah lama..tp tkde feedback ape2 pun..risau plak kan..kang aku gi terjah je malu jer klu diorg kata tak terima...ishhh, tkleh jd..aku pun call la diorg camner...dengan perasaan penuh harapan dan gembiranya, aku pun call diorg kt JPN tuh...dah suka dgr mmg terima surat yg aku hantar tuh...berdebar2 nk tggu jwpan ya ke tidak...pastu diorg kata akan call balik sbb nk confirmkan dulu dgn boss...ok la kan..dgn penuh harapan, say yes la boss diorg...tapi bila dpt call balik alangkah kecewanya apabila diorg berkata, "dukacita dimaklumkan permohonan tidak diterima"...uwaaaaaaaaa.....kecewa doh..aku dah plan baik dah...diorg suh aku dtg masa bengkel pengemaskinian akta nnti..sama ada bulan 4 atau 5 nnti...adoiiii....punah harapan aku...tu la kan..Tuhan tahu niat kita nk ke sana tuh...tu yg tk dpt pergi...uhukhukhuk....ermmm...ok la, aku gi masa diorg wat bengkel nnti...nk wat camner kann..saper la aku nih..S17 jer...mmg tk pandang la klu nk gi saner..aku gi pun bknnya nk dilayan cam puteri raja..nk belajar jer...so, kene cr port lain plak nk wat program sangkutan nih..kene wat jugak sbb salah satu syarat nk naik pangkat...ahahaa..klu ade kekosongan la yea...kene la tggu pas wat bengkel nnti...


*nota kaki : klu dah ade niat lain tuh, kene faham2 je la yea...niat kene jujur dan ikhlas..hikhik..
(peringatan utk diri sendiri)..





Friday, 14 March 2014

"Circuit Tranning' by Kevin Zahri..


As salam kepada pembaca blog sekelian....

Korang pernah dgr "circuit tranning" tak?? mula2 aku dgr dlu pun aku tk tahu la ape bendanya tuh...tp lepas dah pergi kelas aerobik suatu masa dahulu, baru aku tahu...ianya sejenis senaman yg bole wat kat umah jer klu mlas nk gi gym atau nk gi aerobik...salah satu cara tuk wat senaman ringan di rumah...byk senaman yg bole dibuat...aku suka tgk bila cikgu fitness Kevin Zahri post kat fb cara2 atau senaman yg ringkas yg bole buat kt rumah jer...walaupun nmpk cam senang tapi bila dah buat, perghhhh..termengah2 gak laaa....ni antara cth yg Kevin Zahri share kepada sesapa yg watsenaman tuk kuruskan bdn...


nmpk mudahkan ????...haaaa...cuba korang buat dlu..baru korang tahu..tp jgn takut..pada permulaan jer rs cam susahnya nk wat..tp klu dah buat hari2, dah jd biasa...dlm 6 exercise yg dlm nih, aku tkleh wat sgt adalah PLANKS...2 minit tuh nk kene tahan...aku dlu mula2 buat leh tahan 30sec jer..tu pun dah gigil kaki, tangan, perut suma..ni kan nk 2 min...uhukk...mmg menggigil..tp plank nih kene wat hari2..baru tk terasa sakitnya..klu wat seminggu sekali mmg azab la rasanya...ahahahaa...skrg nih wat 2 min pun aku akan berenti pd 1 minit..lebih kurang 3-5 sec mula balik...jenuh gak tuh...tp kuatkan semangat gak laaa...kepada yg ingin cuba jgn paksa diri..wat mana yg termampu jer..kang lain lak jdnya...ni salah satu kita nk bina stamina juga..hikhikhik...meh kawan2..mulakan dr sekarang....





Thursday, 13 March 2014

Berwajah baru...

As salam 

Baru ade kesempatan nak menulis blog...ahahhaa..sebenarnya tgh cr idea...ermmm...ape yg berwajah baru ekk...hahaha..blog aku ni laaa..dah bertukar warna ke biru-biruan gitu...sedap mata memandang skit..tkde la sblum nih golap yo....baru semangat dan aura nak menulis datang...dah lama jgakkan aku tk citer pasal produk2 yg aku jual ekk..rindu plak...saper2 kat cni masih nk lg stok JSD??? nk stok SHAKLEE??..jgn risau sume..aku masih lg pengedar yg sah buat masa skrg nih...kepada yg pernah terbaca blog aku dan pernah menggunakan produk yg aku jual, meh la bg testimoni kat aku...bole ler aku post kt blog aku ni haa...akunya testimoni JSD yg aku post kan..shaklee pun aku rs dah kot..tp tak byk..adoiii...tk nyempat nak wat laa...mulai hari ini, aku menerima testimoni korg sume yea...tp setakat ini produk yg aku jual sumenya ade kesan positif...betul tak ??..bg aku laaa, klu korg tak rasa perubahan positif tk tahu la mana silapnya yea..leh pm, what'sApp, atau sms aku balik..mana la tahu korg dah langgar pantang larang...ahahaa...pasnih nntikan kemunculan aku sebelum dan selepas yea...hikhikhik..sgt teruja..setelah menghempas pulas menahan nafsu mkn tuk kurus...ahahhaa...insyaAllah nnti aku kongsikan kt korang sume yea...

Monday, 3 March 2014

MAC 2014..

As salam..

ermmm..kejap jer masa berlalu kan...ni dah masuk bulan MAC 2014..rasanya baru je sambut tahun baru...hikhikhik..pada hal dah lama...dan byk juga perkara yg jadi sepanjang 2 bulan yg lepas nih...sakit kepala jugak pikir...ermmm tp tkpe laa..benda dah lepas..tkyh nk pkir2 lg..dah masuk bulan mac nih, tumpukan perhatian dengan ape yg dirancang..jgn pening-pening nk pikir benda lain...kene kuatkan semangat nk teruskan perjuangan...perjuangan nk kuruskan badan...ahahahaa..tk abis2..selagi aku tk capai target, selagi tuh la aku akan teruskan perjuangan...korang mesti dah muak nk nak baca post aku yg dr dlu smpai skrg nk kurus2 tapi tk menjadi...ahahhaa..kali nih alhamdulillah angka timbang dah berganjak ker 7X kg...hikhikhik..walaupun aku rasa tk byk turun tp klu jarum timbang dah berganjak ke angka 7X tuh dah rasa happy sesgt dah...mmg aku tkleh nk amik nasi, pastu mkn mlm..mmg akan naik cepat..nk turun 1kg amik masa 2 minggu, tp nk naik 2 kg amik masa 2 hari jer..haaaa..bygkan betapa senangnya lemak2 aku ni bertambah..ahahaa...so, kene la diet mkn nasi tuh..hanya SEGENGGAM jer..mlm no RICE...kene wat workout jgak yea..klu tak, mmg lmbt skit laaa...alhamdulillah ade penurunan walau tak byk...kene beringat sentiasa...hubby pun dah tahu yg wife dia nih tgh diet..so, klu tak masak mlm tuh faham2 je la yea...anak2 senang jer nk masak lauk per..goreng telur pun tk kisah...nnti aku masak beriya2 lauk nnti aku jer yg abiskan..mana naknya nk kecik sbb mak menghabiskan lauk ank2 yg tak abis..tu dlu..skrg tk lagi..klu ank tknk mkn nasi malam, makan biskut jer cam maknya...ahahaa..ank aku pun sama diet gak...hikhikhik....ok la yea..nnti aku update lg pasal diet aku...mana la tahu bole jd panduan kt korg yg nk kurus..

Friday, 21 February 2014

Sumber inspirasi nk kurus...hikhikhik...


As salam kengkawan...
Cantik tak Siti Sarah sekarang...mmg terangkat la kan..slim giler..aku pun nak jd slim camnih la...teruja aku tgk dia dah kurus..insyaAllah dengan usaha diet aku skrg nih suatu hari nnti akan dpt berat bdn yg diidam2kan..cewahhh...ni buat aku punya sumber inspirasi, supaya aku lebih struggle utk menguruskan badan..hikhikhik...sblum nih kkdg hangat2 taik ayam jer..tp insyaAllah tetapkan iman supaya tidak terpesong ke landasan yg sebenar...ahhahaa...alhamdulillah skrg nih selama 27 hari aku berdiet nih ade perubahan..plus dengan senaman selama 30 min sekurang2nya 3 kali seminggu..supaya toksin keluar melalui peluh dan lemak2 bertukar menjadi tenaga...hikhikhik...entry yg lain aku akan cerita camner aku diet dan ape supplement yg aku amalkan...so, pada kawan2 yg nak kurus tuh kene usaha lebih..lg satu jgn give up..klu tak, mmg tak menjadi la korang nak kurus..cam aku la sblum nih...teruskan usaha..insyaAllah raya nnti i gorjes la nokkk....mesti org kampung terkejut tgk mak jemah nih dah kurus..ahahahaa....chaiyokk..chaiyokk...

Tuesday, 18 February 2014

Teruja nk aerobik semula..

As salam kengkawan...

Tahun lepas saya ade post ttg kelas aerobik ni kann...tapi hanya bertahan sekejap jer atas sbb2 tertentu...hikhikhik..tp mmg best sbb berat mmg turun beb..klu tak caya korang cuba sebulan..tp mkn kene jg gak tau..masa aku beraerobik dlu aku diet tau..mkn nasi segenggan jer..pg sarapan aku mkn roti jer..uhuk..turun la 4 kg beb..pastu aku berenti naik balik bdn aku..masa tu time raya...ahahahaa...makan byk punya pasal..mana taknya satu hari 5 buah rumah gi raya..semua rumah aku mkn...ahahahaa...buat dlm masa seminggu..konpem bdn korang mmg naik...pastu aku diet lg..turun skit jer sbb tak senaman...sebenarnya senaman atau uolls aerobik tu akan membakar lemak2 yg ade dlm bdn kita..lg satu senaman nih jd badan kita sihat..tk letih sbb toksin juga keluar melalui peluh...ermmmm...klu korang tk caya, cer try wat senaman 30 min setiap hari..pastu jg mkn..jgn tak mkn lak yea..nk diet nih kene mkn tapi dengan cara yg teratur...skrg nih aku start balik utk wat aerobik..ehehee..smlm baru mula..kat umah jer..tgk jer kat youtube yg ade exercise workout 30 min..pastu zumba la skit...syok plak..dah lama tak buat berpoloh2 dibuek eh...wakakak...kita wat slow2..yea..jgn rush sgt..nnti ade plak yg cedera...hikhikhik..aku pun dah dpt studio yg wat fitness kat nilai nih..so, bole la skali skala aku join fitness diorg plak kan..nk tak nk aku kene wat jgak workout nih..sbbnya aku nk KURUS...ahahahaaa....2014 nih mmg tahun aku nk kurus walaupun mengambil masa yg lama..biasa la mana ada nk kurus yg sempurna bole dpt pd masa yg terdekat nih...aku dah tgk semua yg kurus nih ambil masa 4-setahun diorg nak kurus..biar turun hanya 500 gram jer..janji turun..tu membakar semangat supaya teruskan usaha...klu mkn produk pelangsing pun, tak jg mkn pastu tkde senaman mesti korg kurang berjaya..mcm aku laa..supplement yg kita mkn cuma membantu sahaja...so, jom kita menjalani kehidupan yang lebih sihat..start 2014 nih meh kita tekadkan diri utk jg kesihatan kita...nmpk gorjes tau klu kita ni sihat..lg satu nmpk lebih muda dr usia sebenar...jom sihat !!!!...

Thursday, 13 February 2014

Demam Ariana Rose..

As salam uolls..

Lama tk update blog nih..hikhikhik...tk sempat nk menulis...ni pun tergerak sbb nk citer ngan korang pasal satu drama bersiri nih..Ariana Rose..mesti korang pun tgh giler tgk citer ni kannn..aku mmg giler tgk citer nih..aku follow citer ni dr episod pertama smpai la episod akhir hari nih..tak sabar nk tgk episod akhir nih..lg satu aku suka tgk citer nih sbb aku suka tgk hero dlm citer nih..Tengku Adam Kamil a.k.a Keith Foo...aduhhh, wat aku tak tdo mlm beb tgk muka dia...ahhaaa...yg paling aku suka tgk masa dia mula giler ngan Ariana Rose tuh...sweet sgt..romantik giler..lg aku jatuh cinta masa dia dah insaf tuh pastu masa diorg nikah...alamakkk..tak tahan aku tgk eh..sweet sgt..tulus hati seorg lelaki..sanggup menangis kerana terlalu cinta, sayang dan terharu kerana dpt bersama dgn buah hati tersayang...perghhh..bermadah lak aku kan..tapi mmg aku suka waktu tuh...dia buang ego sbg seorg lelaki...mengaku salah, perbetulkan perbuatannya yg lalu dan cuba membimbing isterinya terus ke jalan yg benar..masih ade ke lelaki seperti Tengku Adam Kamil???...dlm citer Ariana Rose nih sebenarnya byk perkara yg bole menjadi iktibar pd kita...kita tak patut menghukum seseorang itu drpd zaman silamnya..semua org ade sejarah silam sama ada baik atau pun buruk..lihat la sesorang itu drpd hatinya..nescaya mesti ade kebaikan yg ada padanya...cewahhh...tp betulkan..saper setuju angkat tangan...hikhikhik...benda yang berlalu biarkan berlalu..jgn diungkit lagi.. sebaiknya mulakan hidup yg baru nescaya ia akan lebih bahagia...klu kita asyik melihat akan perkara yg lepas pasti kita sering dipersalahkan...hati akan sakit mengenangkannya..so, lebih baik kita buang kisah silam kita jauh2 dr hidup kita supaya kita lebih tenang dan bahagia...ermmm..tak sabar nk tggu kul 7 mlm nih...jgn lupa yea uolls episod terakhir mlm nnti..harap happy ending...

Thursday, 30 January 2014

1st coretan 2014..

As salam semua...lama aku tak update blog nih yea...sori ler kawan2 sibuk skit...camner korang sumer?? sihat ke tak..ni entry pertama yg aku nk coretkan tuk tahun 2014 nih..ari nih dah 30/1/2014..perghhh...cepat masa berlalu kannn...dah nk abis bulan januari dah...camner ngan azam baru korang tuh..mesti bykkan azam tahun2014 korang kann...hihikhik..sama la ngan aku ni haa...ahahaha...terutamanya azam nk kuruskan badan aku yang tak kurus2 nih...in sha Allah, aku usahakan jugak walaubagaimana cara sekali pun raya tahun 2014 nih red kabaya ko...camner?? ada berani...ayik2 update blog pasal nk kurus kan..bosan laa...korang camner lak..2014 ni aku nak menjadi pekerja yang cemerlang...bole ker???..in sha Allah, mesti aku bole...ermmmm...ni update blog nih pun sbb bosan...ahaha..mesti korang tertggu2 citer pasal shaklee lg kann..entry akan dtg saya update pasal shaklee yea..dan pasal progress penurunan berat badan aku ni haa..ni cuma entry pengenalan 2014 je nih...ok geng see u soon yaa...memandangkan esok nk raya cina, aku nk ucapkan SELAMAT TAHUN BARU CINA pd semua kaum berbangsa cina di seluruh Malaysia..ok see u next entry...byeeee...