Friday, 8 April 2016

I like SELFIE..kikiii...

As salam guys...
Aku mmg suka selfie..
Dgn anak2 mmg suka buat giler selfie..smpai ank perempuan aku pun ikut dah suka selfie...
Dgn kengkawan BFF lg la suka selfie..tk caya??? hikhiikhik..
tgk je gmbo2 tuh...wakkaa..wehuuu...

 
 
 

 

wakakaka..tu jer nk citer..ok baiiii....

 

Tuesday, 5 April 2016

Car Snow Wash baru dibuka..

As salam guys...

Terbaru nih husband buka biznes Car Snow Wash di area Port Dickson..baru nk mulakan perniagaan..alhamdulillah melangkah setapak..harap2 bisnes nih bawa tuah pd kami sekeluarga...kepada yg ke Port Dickson nk mandi manda kat PD tuh, meh ler singgah dlu kat car wash kitorg basuh kete sbb konpem pas lepak tepi pantai tuh, pasir, debu2 pantai pasti melekat pd kereta anda..sblum anda sume pulang ke destinasi masing2, moh cuci keto dlu yo...hikhikhik...



ni masih dlm promosi yea smpai bulan mei 2016..
jom pakat2 pi basuh kete..bertempat di KG BARU SI RUSA...dekat2 kawasan kem askar..
ada kedai sup power kat ctu, haaaa....CAR WASH kitorg bertentangan dgn kedai sup tuh..sebelah kedai motor...jom..jom..pakat2 dtg yea....

Friday, 1 April 2016

Cabaran baru..



As salam semua....

Lama aku tk update blog nih kannn...hari nih dah 1 Apr 2016...bkn ape, bz nk update..hikhikhik...bz mana dgn keje, pastu bz ngan kelas diet online...entry yg lepas, tahun lepas sy update pasal 100 hari cabaran kurus dan sihat kannn...alhamdulillah aku tempoh dengan penuh kesabaran...sib baik la coach, kawan2 dlm kelas diet byk bg sokongan dan motivasi..tk lupa pada kawan2 opis aku...biasa la sape lg klu tak zura dan nasir..mereka memahami...wakakaka....

Menjadi satu kebanggaan jgak bg aku sbb berat aku sebelum cabaran diet tuh 87kg...tersangat la hodohnya aku masa tuh...nk amik gambo pun malu...mmg kembang semangkuk setaman ko..berdiri sebelah husband lg la beza...lengan perut mmg nmpk ketara..baju dah mula tk muat...terutamanya bhg perut...aku try tknk amik ubt pelangsingan cuma aku mkn supplement tuk dalaman sahaja...biasa la org pompuan kannn...nk kasi mantapppp tuuutttt....hikhikhik....setelah 5 bulan berusaha keras kkdg adakalanya tersasar ke laut dalam jgak, tp akhirnya aku berjaya turun kan berat sebanyak 8.6kg....walaupun progress lmbt, tp ade penurunan..coach aku ckp biar lmbt tp sentiasa ade progress...manerik nafas lega gak laa kann..berjaya jgak aku mengikuti kelas tu dari fasa 1-3..siap ade repeat kelas lg..sbb tk puas hati....wakakak....meh aku blanja gambar satu...masa nih dlm proses penurunan...tp nmpk ketara turunnya...


tadaaaaa.....ni la dia..gambo sebelum tuh aku amik masa motor GP kat Sepang tahun lepas...nmpk tak kembang semangkuk setaman....wakakakaa....gambo selepas tuh, amik dah sebulan  aku jalani kelas diet online nih...dpt turun skit pun kemain sukaaa...yg tuh aku turun sebanyak 4 kg gak laaa...dr 87kg ke 84kg..tk sangka plak byk tuh aku turun...gmbo dh turun sebanyak 78.4kg nih lum amik lg..hikhikhik...tggu aku turun lg 10 kg..br ler amik gambo blik...

Sekarang aku jd asisstant coach tuk handle kelas dan sesama belajar dan sesama diet bersama ahli lain...aku ni tkleh nk diet sendiri2...nnti kelaut dalam tk timbul plak..tknk dah jd cam gambo sebelah tuh...nnti hubby tknk bwk naik motor besau gi rider...berat katanya..dah la moto berat, tmbh plak yg duk blkg lg berat dr yg bwk motor...wakakaka...sakit hati tau kene perli camtuh..kecik hati...dengan penuh semangat, jayakan jgak la cabaran diet nih...mulai hari nih, aku update kat cni pasal perkembangan terbaru..sesapa yg nk join, kelas diet nih bole la pi entry sebelum nih..ade aku tepek no hp coach yg buat...kepada yg berminat contact laaa...tk rugi pun..tk salah klu kita nak sihat kannn....ok, kita jumpa di entry akan datang..hikhik...