Friday, 8 April 2016

I like SELFIE..kikiii...

As salam guys...
Aku mmg suka selfie..
Dgn anak2 mmg suka buat giler selfie..smpai ank perempuan aku pun ikut dah suka selfie...
Dgn kengkawan BFF lg la suka selfie..tk caya??? hikhiikhik..
tgk je gmbo2 tuh...wakkaa..wehuuu...

 
 
 

 

wakakaka..tu jer nk citer..ok baiiii....

 

Tuesday, 5 April 2016

Car Snow Wash baru dibuka..

As salam guys...

Terbaru nih husband buka biznes Car Snow Wash di area Port Dickson..baru nk mulakan perniagaan..alhamdulillah melangkah setapak..harap2 bisnes nih bawa tuah pd kami sekeluarga...kepada yg ke Port Dickson nk mandi manda kat PD tuh, meh ler singgah dlu kat car wash kitorg basuh kete sbb konpem pas lepak tepi pantai tuh, pasir, debu2 pantai pasti melekat pd kereta anda..sblum anda sume pulang ke destinasi masing2, moh cuci keto dlu yo...hikhikhik...



ni masih dlm promosi yea smpai bulan mei 2016..
jom pakat2 pi basuh kete..bertempat di KG BARU SI RUSA...dekat2 kawasan kem askar..
ada kedai sup power kat ctu, haaaa....CAR WASH kitorg bertentangan dgn kedai sup tuh..sebelah kedai motor...jom..jom..pakat2 dtg yea....

Friday, 1 April 2016

Cabaran baru..



As salam semua....

Lama aku tk update blog nih kannn...hari nih dah 1 Apr 2016...bkn ape, bz nk update..hikhikhik...bz mana dgn keje, pastu bz ngan kelas diet online...entry yg lepas, tahun lepas sy update pasal 100 hari cabaran kurus dan sihat kannn...alhamdulillah aku tempoh dengan penuh kesabaran...sib baik la coach, kawan2 dlm kelas diet byk bg sokongan dan motivasi..tk lupa pada kawan2 opis aku...biasa la sape lg klu tak zura dan nasir..mereka memahami...wakakaka....

Menjadi satu kebanggaan jgak bg aku sbb berat aku sebelum cabaran diet tuh 87kg...tersangat la hodohnya aku masa tuh...nk amik gambo pun malu...mmg kembang semangkuk setaman ko..berdiri sebelah husband lg la beza...lengan perut mmg nmpk ketara..baju dah mula tk muat...terutamanya bhg perut...aku try tknk amik ubt pelangsingan cuma aku mkn supplement tuk dalaman sahaja...biasa la org pompuan kannn...nk kasi mantapppp tuuutttt....hikhikhik....setelah 5 bulan berusaha keras kkdg adakalanya tersasar ke laut dalam jgak, tp akhirnya aku berjaya turun kan berat sebanyak 8.6kg....walaupun progress lmbt, tp ade penurunan..coach aku ckp biar lmbt tp sentiasa ade progress...manerik nafas lega gak laa kann..berjaya jgak aku mengikuti kelas tu dari fasa 1-3..siap ade repeat kelas lg..sbb tk puas hati....wakakak....meh aku blanja gambar satu...masa nih dlm proses penurunan...tp nmpk ketara turunnya...


tadaaaaa.....ni la dia..gambo sebelum tuh aku amik masa motor GP kat Sepang tahun lepas...nmpk tak kembang semangkuk setaman....wakakakaa....gambo selepas tuh, amik dah sebulan  aku jalani kelas diet online nih...dpt turun skit pun kemain sukaaa...yg tuh aku turun sebanyak 4 kg gak laaa...dr 87kg ke 84kg..tk sangka plak byk tuh aku turun...gmbo dh turun sebanyak 78.4kg nih lum amik lg..hikhikhik...tggu aku turun lg 10 kg..br ler amik gambo blik...

Sekarang aku jd asisstant coach tuk handle kelas dan sesama belajar dan sesama diet bersama ahli lain...aku ni tkleh nk diet sendiri2...nnti kelaut dalam tk timbul plak..tknk dah jd cam gambo sebelah tuh...nnti hubby tknk bwk naik motor besau gi rider...berat katanya..dah la moto berat, tmbh plak yg duk blkg lg berat dr yg bwk motor...wakakaka...sakit hati tau kene perli camtuh..kecik hati...dengan penuh semangat, jayakan jgak la cabaran diet nih...mulai hari nih, aku update kat cni pasal perkembangan terbaru..sesapa yg nk join, kelas diet nih bole la pi entry sebelum nih..ade aku tepek no hp coach yg buat...kepada yg berminat contact laaa...tk rugi pun..tk salah klu kita nak sihat kannn....ok, kita jumpa di entry akan datang..hikhik...






Thursday, 19 November 2015

100 Hari Cabaran Kurus dan Sihat..

As salam 

Lama jugak tk update blog..tk sempat laaa..byk keje nk kejar ujung2 tahun nih...korg pe kabo..sihat la kannnn....hari nih sy nk kongsi satu pengalaman yg best buat anda sume....hikhikhik...korg mesti nk tahu kannn...cer tgk gmbo kat bwh nih...



haaa...klu korg nk tahu, aku tgh join kelas diet nih...ni aku dpt dlm fb..mula2 cam ragu2 gak kann..sbb yg pertama byrannya tuh cuma RM20 sahaja...selalunya klu kelas2 nih, yg ade coach yg train kita mmg mahal la kannn...contohnya Jom Kurus Kevin Zahri tuh RM300..mmg teruja nk masuk tp mahal la plak kannn..bg mana yg mampu kira tuh dh murah....so, aku pun kaji punya kaji kelas nih, dgn rela hati aku cabar diri tuk join..lg pun senang by WhatsApp jer..tkde la kene gi kelas pun..senang kannn....

Sekarang nih aku masih pelan diet tahap 1..masuk hari nih aku dah 19 hari ikut ape yg coach suruh buat...alhamdulillah ade perubahan...dalam masa 14 hari kene ukur dan timbang semula supaya nk tgk progress diet kita tuh menjadi ke tak...alhamdulillah dpt menghalau JIN LAPAR yg bersarang dlm bdn dan JIN MALAS nk bersenam...teruja sgt, dlm masa 14 hari perubahan inch dan berat tu ade...lompat bintang ko...walaupun hari2 kene lompat bintang tuk permulaan tugasan senaman pada tahap 1...

kita tggu hari ke 30 nnti kene ukur dan timbang semula...lg satu dlm kelas diet online nih leh kongsi2 menu dgn kawan2 yg lain..pastu leh bg semangat pada kengkawan yg lain...seronok dpt kawan baru..berkongsi2 cerita...so, kepada kawan2 yg nak join sila berhubung dgn En Iskandar 0166264934..Kelas yg akan datang December 2015..cepat!! tempat terhad...

Tuesday, 20 October 2015

Jerebu ohhh Jerebu...

As salam...

ermmm...makin menjadi2 pulak jerebu melanda Malaysia nih...dah baper kali sekolah tutup di sbbkan jerebu nih...smpai ke hari nih, ank2 tk sekolah sbb IPU jerebu makin meningkat...dah la esok sekolah ade periksa...kene tangguh la gamaknya klu masih lg bacaan IPU di tahap bahaya....sekolah tutup tu kira ok la kann..bagus jgak..bahaya tuk kesihatan anak2...

Sebenarnya yg paling aku sesak sangat dgn jerebu nih sbb risau ank lelaki aku yg 2 org tuh...semput habaq hanggggg....adoiii..ari tuh dah kene dahhh...dua2 semput...dah ckp jgn main kat luar tp biasa laaaa..bdk2 lelaki ketegaq (adoii sori noh org utagha klu salah eja...hikhikhik) tknk dgr ckp..org kata jgn main luar nk main jugak...dah la ank aku yg kecik tuh dlm pemantauan asma...buntu kepala aku klu diorg nih semput...klu gi spital kompom kene tahan punya laaa sbb dah pernah masuk sbb asma....

mmg teruk jerebu kali nih...kat umah aku ade pasang penyedut habuk coway pun, tk smpai 2 minggu service habuk punya la byk...kkdg terasa cam asap masuk dlm umah..tu blum asap vape en somi lagi..tu ok lagi ade perisa..sedap skit klu sedut..ni, alahaiiii...kkdg aku pun naik semput...bila la nk abih jerebu nih...selagi ade pembakaran terbuka kat nun seberang laut tuh, selagi tu la duk tanggung azab pasal jerebu nih...mcm2 dah kuar kat whatsapp mengatakan jerebu kali nih beracun leh effect pada paru2...abis cmner plak kann..yg keje kene la keje...kerajaan tk umumkan pun semuanya cuti...klu cuti mmg best ler...

Apa2 pun mari la kita sama2 kita berdoa agar kejadian jerebu tidak berpanjangan...keadaan akan jadi seperti sedia kala...aminnn....




Wednesday, 7 October 2015

Kembali menulis dan mengarut...

As Salam...

Dah lama jugak ekk meninggalkan alam blogging...wakakak...poyos jer kannn...bz nk menulis...dah hampir 4 bulan....mcm2 perkara yg jadi...terlebih dahulu aku bersyukur sbb kehidupan aku semakin hari semkin baik..Allah limpahkan segala rezeki terhadap aku sekeluarga...alhamdulillah...aminn....

Dalam masa 4 bulan nih ade masa sedih..gembira..yg paling byk adalah stress.....kihkihkih...bkn ape stress dgn keje sebenarnya...makin hari makin membebankan plak rasanya...sumenya nk cepat...sumenya nk settle on date..klu skit tkpe...ni tak terkejar rasanya....tp tkpe la i do my best...I luv my job....hikhik...bln lepas genap aku 12 tahun kat USIM nih...lama tak??? haaa...alhamdulillah masih bertahan walaupun byk cabarannya sekarang nih...cabaran dengan perangai manusia yg mendongak langit...eh, muhasabah diri lily..kkdg kita pun tk sedar adakalanya kita pun mendongak langit juga...tapi cepat2 kita sedar dr lamunan....dlm masa 4 bulan ni jgak la byk benda yg aku belajar..

Fisrt, Allah Maha Adil...setiap perbuatan yg kita lakukan sama ada baik atau jahat, Allah akan balasnya satu hari nnti...kita buat baik di balas baik...kita buat jahat akan di balas jahat...

Second, berbanyakkan sabar dan berdoa...rezeki Allah tu luas..tk semestinya dlm bentuk wang ringgit..tapi kebahagiaan, kesihatan, ape saja yg kita dpt, tu adalah rezeki...bersyukur lah...

Third, sentiasa muhasabah diri supaya kita selalu ingat di mana kita berada...kehidupan selalunya tk seindah yg kita sangkakan...ade pasang surutnya...ibarat roda..kejap kita di bwh, kejap kita berada di atas...bila kita dibwh, bersabar la dgn ujian Allah dan apabila kita di atas, bersyukur laa..semuanya dgn izin Allah...

ermmmm....mcm tazkirah plak...hikhikhik...utk peringatan diri sendiri...in Sha Allah..sesama kita muhasabah diri yea...semoga hidup kita dilimpahkan rahmatNnya.....

ok next enrty la kita citer2 lagi....nk balik...

babaiii...

Monday, 15 June 2015

Lirik lagu KUN ANTA

Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher

Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar,
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina,
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir,

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la, 
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,

La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),

Kun anta tazdada jamala (2x)

Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum,
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi-ni,
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana,
Fakona a’ti takfini, za-ka yaqi-ni,

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,

La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x)

Kun anta tazdada jamala

Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum,
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum

La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,

La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la

Oh Wo Oh (6x),

Kun anta tazdada jamala (2x)