Thursday, 12 February 2015

Tersentap jap..

Assalamualaikum..

Dah lama tk menulis...tk menyempat bz sgt lepas dpt bos baru nih....
ni pun aku dh mengantuk, menulis jap laa...entry nih cuma luahan perasaan aku jer...

Tersentap jap !!!!..
mmg aku sentap beb...aku dh dpt rasa 2-3 bulan lepas tapi aku wat ignore jer..wat bodo jer..cam tkde ape2..tapi makin lama hati aku rasa cam tk sedap...rupanya ade citer2 yg tk sedap aku dgr...
tu pun aku masih wat bodo jer lagi..cuma ckp ngan en hubby jer...tkpe la...org nk ckp, ckp laaa...

TAPI,

makin hari makin rasa ade something yg tk kene...puas aku fkir, aku cari mana silapnya...
Adakah aku yg bersalah atau sebaliknya...smpai la smlm aku hampir menemui jawapan yg aku cari selama ini...tu pun setelah aku terbaca post dlm fb...perghhhh.....mmg SAH..tu la puncanya mungkin...
Aku tknk tuduh sesapa...tapi klu ianya mmg tujukan kepada aku, tkpe laaa....aku tk kisah...

SEBAB,

aku rasa, aku tk buat pun ape yg ko ckp tuh...klu ade pun bkn aku tunjuk kat semua org...cuma kat en hubby jer...supaya en hubby tahu tkde la nnti satu hari tersebar mengatakan aku yg penyebab semua org tahu...klu tak aku yg bg tahu maybe ade org lain yg akan bg tahu sbb fb ko pun bkn private pun..semua org leh baca....tak tahu mcm mana leh tergerak hati nk tgk kata2 tuh semlm....tapi aku reda jer...klu kata2 tuh tuju pada aku...tkpe laaa...ko pun ade gak citer keburukan aku pd org lain...pada en hubby.....tkde la aku nk meroyan dlm fb....so,

IKTIBARnya,

Kawan2 sume, berhati2 la bila bercerita ape pun...klu keluarga sendiri tuh tk mengapa...kita dah tahu camner kakak, adik , abang kita...tapi pada org luar walaupun dia sudah menjadi sebahagian dr keluarga kita...

INGATLAH

Tuhan tu Maha Adil...
Tuhan tu Maha Kaya..
Kiranya aku bersalah, aku terima balasannya kerana kita HANYA seorang MANUSIA..tak lari dari buat kesalahan...Kiranya ko yg bersalah, ko terima la balasannya kelak...

2 comments:

  1. wakkaka...yo temahhh...yg penting ade yg sokong aku....

    ReplyDelete