Thursday, 15 August 2013

Mood kejer hilang sejak akhir2 nih....

As salam semua...

Masih sempat lagi aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA dan MAAF ZAHIR dan BATIN kepada kawan blogger yea sekelian..tk tahu nk mula camner..sejak akhir2 nih aku cam tkde semangat, tkde mood nak dtg kejer..rasa nak duk umah jer..rasa cam nk tdo jer..ahahhaa...camner la tk gemuk yea tak??..mkn tdo jer..mmg la malas..tk tahu nk buat ape dah..rasa kene gak nih gi bercuti release tension..agaknya byk sgt pkir pasal kejer..keje plak melambak2 tak abis2..klu tgk buku2 nih rasa cam nk nangins pun ade..sumenya urgent nak buat..mana lagi nak siapkan backlog buku..buku baru smpai..aarghhhh...tensen aku..poning palo dah..ni agaknya tkde mood kot...campur lak lg masalah2 peribadi yg tk pernah abis...ermmmmm.......ponek kepalo den nak pikir dah..ape nak buat ekk...korang ade idea tk nak bg semangat nk kejer..tensen nk kurus pun yea gak nih...ahahahaaa.....dpt turun 2kg jer bln pose nih..uhuk..kene buat aturan masa tdo balik nih...bln pose ari tuh ari2 bagun sahur kul 4 pg..gi keje mmg mengantuk giler..satu keje pun tk jalan..wat skit2 jer sbb terlampau ngantuk dan letih..kene amik vitamin gak nih..bg bdn rasa segar skit...kene plan elok2 balik supaya statistik tercapai smpai ujung tahun nih..klu tak punah harapan nak naik pentas tahun depan..klu tk pun kene maintain markah LNPT...hikhik...oleh yg demikian, balik nih muhasabah diri..betulkan ape yg tk betul dan cari punca masalah yg dihadapi...rasa cam ade konflik dlm diri aku nih..tp tak tahu ape bendanya...diharap dpt selesaikan masalah ni secepat yg mungkin...uhukkk...adios..

Friday, 2 August 2013

Ramadhan semakin ke penghujungnya...

As salam...

Lamanya aku tak update blog ni kannn...mesti korang tertunggu2 info2 dari aku...hikhikhik...sori la yea..bz skit la dlm bulan pose nih...ahaha...bz la sangat...ari nih aku nak citer pasal ape yea..pasal JSD masih on yea..tapi bulan pose nih slow skit sbb stok dah nak abis..tk amik lg sbb nak raya nih byk pakai duit laaa...terlebih budget dah nih sebenarnya..In sha Allah pas raya nih kencang balik laaa....uolls terasa tk cepat masa berlalu...ari nih dah 24 ramadan dah..lagi 5 hari jer lagi kita akan menyambut Aidilfitri....korang dah beli baju raya ker ???..baper pasang tahun nih..tema kaler ape yea..ermmm..aku cam biasa la..tiap2 tahun ade tema kaler...warna tema raya tahun 2013 nih 'biru turqoise'..cantik tau... cam biasa aku ade la 2 pasang baju lg..hikhik...biasa laaa..setahun sekali beli baju..beli pun merangkap beli baju kejer gak..

Yg paling teruja disbbkan teringin sgt nak pakai baju peplum terbeli gak aku..alhamdulillah dlm bulan pose nih berat aku tak naik..walaupun tak turun byk tapi ade penurunan..sgt2 bersyukur...so, peplum yg aku beli tuh bila aku pakai tkde la nmpak aku gemuk sgt..hikhik..dah try mmg nmpak lawa...ceh, puji diri sendiri...nntikan kemunculan gambarnya yea..i dah nmpak kurus tau...walaupun tk turun sebanyak 15kg tp klu dah turun 2-3kg dlm bulan pose nih pun dah kira bagus..ingat senang nak tahan nafsu masa buka pose..pas raya nih akan teruskan perjuangan utk turunkan lg..target smpai ujung tahun berat ideal leh capai...maknanya ade 5 bulan lg..In Sha Allah u can do it Lily...eheheee....


gambar terbaru aku 2/8/2013

haaa...ni la gambar terbaru aku yea..nnti aku upload gambar penuh lak bersama keluarga tercinta...cantik tak kak ton...ahahahahaa....jgn marah yea korang..asyik nak puji diri sendiri jer...ye la saper lg nak puji klu tak kita sendiri..nak harapkan org kekdg sekadar nak jaga hati jer..tul tak..so, smpai di sini dlu yea..masa raya nnti klu ade masa aku update lg... dengan kesempatan ini aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA dan MAAF ZAHIR BATIN...