Monday, 24 March 2014

Alhamdulillah...perubahan yg positif...

Assalamualaikum...selamat petang...

Tak sabar rasanya nk citer kt korang sumer...ahahaha...nampak riak dah tuh....hikhikhik...jgn korang pkir bukan2 plak...sebenarnya dr smlm aku teruja sbb makcik aku smlm kata aku dah kurus...haaaa kau..berseri2 muka aku kene puji...hikhikhik...ye la klu sblum nih asyik tanya bila aku nk kurus jer kann....sblum nih pun ramai yg tegur aku dah kurus skit..agak berjaya jgak la diet aku kann..plus aku mkn supplement..lg la membantu..pae2 pun jgn selesa sgt dgn pujian..leka dgn pujian, nnti tk ingat melantaknya nnti..ikut sedap ank tekak je laa...balik dr lunch pun bos ade puji aku nmpk dah kurus..padahal tkde la slalu tk nmpk aku..hari2 kot kat opis..tp ckp aku kurus..hikhikhik..maknanya mmg sblum nih aku GEMOKKKK....ahahaha....skrg nih aku cuba TIDAK mkn supplement...cuma, jaga pemakanan...klu bole ptg atau mlm bole la aku gi gym atau aerobic..maklum laaa..cuti sekolah...anak2 dah hantar balik kg..bole la aku workout habis2an minggu nih...aku cuba cabar diri 7 hari 7kg..ahahhaa...apakah ianya berjaya atau tak?? kene la ikut ape yg disarankan..td pun dah terlepas mkn...ahahahaaa....org suh jgn mkn nasi 2-3 hari nih, aku dah cekik nasi dahhhh...tapi kuantiti yg skit yea..masih tahan lg nafsu...ingat pesan sifu Kevin Zahri, segenggam jer...tkleh lebih...ahahaa..tgk mlm nih camner lak dinner yea..tp ok kot sbb tak msak..klu masak hancur gak diet aku...hikhikhik...utk ketegangan kulit supaya tk kendur bila kurus aku pkai sapu2 jer..harap2 lotion tuh bole mengecilkan saiz bdn kasi mantappp skit..insyaAllah...kene rajin sapu la yea..klu berjaya, aku kongsikan ape yg aku buat dlm masa seminggu ni yea...doa2kan laaa aku berjaya buat..nk jd tauladan pd sesiapa yg nk kuruskan bdn...tk elok lokek2 ilmu nih..klu nk ikut, ikut laa..klu tknk tk mengapa...aku tk kisah...aku pun amik panduan dr org lain jugak...majalah kesukaan aku skrg nih RAPI...byk panduan yg bole dpt dlm majalah nih...menu org diet pun ade...cara org yg dlunya besau skrg dah kecik pun ade..so, bole jd panduan kepada aku..lg lebih semangat selain aku baca kisah2 org yg dah success dr blog Kelvin Zahri..simple jer...korang buat korang dpt...lg satu nk kurus kene kuatkan azam dan semangat...azam aku nk GOJESS raya nih nnti...ahahahaa....tk sabar plak rasanya...insyaAllah dlm masa lagi 3 bulan nih, buat yg terbaikkk...jdkan impian jd kenyataan...yehhaaaaaaa.....

No comments:

Post a Comment