Tuesday, 10 September 2013

JAMU EMAS (Utk Kencing Manis)

JAMU EMAS RM65/60BIJI

KANDUNGAN BAHAN:

bahan semulajadi ini agak susah dapat ada diantaranya adalah tebu gajah yg belom ada org tanam kecuali didapati daripada hutan simpan.

KHASIAT:

utk supplement menurunkan kadar gula dalam darah utk pesakit kencing manis.

CARA PEMAKANAN:

Rujukan bahan bacaan utk dos yang bersesuaian

1- bacaan gula 7 – 12: ….. 2 kapsul 1 malam sebelom tido

2- bacaan gula 13 – 30: ….. 2 kapsul pagi > lepas tu rehat tido, 2 kapsul malam sebelom tido

3- bacaan gula normal: …. 1 biji sehari sebelom tido. suka hati lah nak makan apa tak perlu pantang

** jika level gula sudah turun makan ikut dos yang telah diberi tindak balas akan kerap kencing atau buang air cirit2

***INFO TAMBAHAN:

Q: kalau penyakitnya 3 serangkai, boleh guna x yea…

A: boleh…

Q: bila ambil ni, pil kencing manis kena stop kan sis?

A: jarakkan 2 jam kalau dia makan ubat hospital + insulin jarakkan 2 jam juga 2 pagi 2 mlm sebelom tido

Q: orng mengandung ada kencing manis pun boleh makan? mengandung tu gestational diabetes.. bahaya makan jamu semasa mengandung… tp nak tahu juga kalau produk JSD ni boleh utk Gestational diabetes

A: org mengandung tak boleh dear

No comments:

Post a Comment